Evenimentul Zilei > Monden > Regele Charles, primul monarh care ar încălca regulile sacre ale încoronării. Cu ce se va îmbrăca monarhul
Regele Charles, primul monarh care ar încălca regulile sacre ale încoronării. Cu ce se va îmbrăca monarhul

Regele Charles, primul monarh care ar încălca regulile sacre ale încoronării. Cu ce se va îmbrăca monarhul

Regele Charles ar putea să fie primul monarh din istoria Regatului Unit al Marii Britanii care nu va respecta una dintre cele mai sacre reguli la încoronarea sa. Evenimentul va avea loc pe 6 mai 2023, la Westminster Abbey, în Londra.

Regele Charles va fi încoronat oficial pe data de 6 mai 2023. Monarhul ar putea să încalce una dintre regulile sacre din acest ritual. El vrea să fie miruit public. Acest gest sacru era, până acu, oficiat într-o ceremonie privată. Mulți britanici consideră că acest pas este cel mai important moment din timpul încoronării. Este o tradișie veche din istoria familiei regale din Marea Britanie. Arhiepiscopul de Canterbury îi va unge mâinile, pieptul și capul regului. Tradiția spune că acest moment nu se face în fața oamenilor.

Încoronarea reginei Elisabeta a II-a, din 1953, a fost singurul eveniment de acest gen televizat. Deasupra capului suveranei a fost așezat un baldachin de pânză aurit în momentul miruirii. În cazul primului ei fiu, acest moment sacru arputea fi văzut de publicul larg pentru că baldachinul care va fi ținut deasupra capului suveranului va fi transparent. Tradiția mai spune că pânza trebuie ținută de baronii din Cinque Ports sau Cavalerii Jartierei. Suverenul vrea să îi aleagă în locul lor pe reprezentanții Christ’s Hospital. Este vorba de un loc în care copiii din mediile devaforizate sunt educați

Ceremonia de încoronare va dura mai mult decât cea a reginei Elisabeta a II-a

Regina consoartă Camilla va fi încoronată și ea alături de soțul ei tot de către arhiepiscopul de Canterbury. Evenimentul ar putea să dureze mai mult decât ceremonia de încoronare pe care a avut-o regina Elisabeta a II-a. După ce Charles va deveni oficial rege, un mare concert este organizat la Castelul Windsor. Mai mult decât atât, toți britanicii vor fi liberi pe data de 6 mai.

Palatul Buckingham încă nu a transmis cu ce va fi îmbrăcat monarhul la marele eveniment. Este foarte probabil ca suveranul să poarte o uniformă miliară, în locul ținutei regale obișnuite. Regele va renunța și la ciorapii și pantalonii de mătase pentru că aceste obiceiuri „par învechite” pentru el. Charles vrea ca ceremonia sa să reflecte o monarhie modernă specifică secolului XXI. Consilierii suveranului i-ar fi recomandat să nu poarte ținuta pe care și-o dorește.

Charles are de gând să se îmbrace cu uniforma amiralului flotei, pe care a purtat-o în timpul deschiderii de stat a Parlamentului de anul trecut. Va purta pe ca coroana Sfântușui Eduard. Bijuteria a fost făcută în 1661 pentru încoronarea regelui Charles al II-lea. Coroana cântărește aproape 2,23 kilograme și este realizată din aur solid. Ea conține peste 400 de pietre prețioase dintre care șase sunt safire și 12 rubine, potrivit Daily Mail.

Publicat in categoriile: Monden
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: