UPDATE DIICOT Potrivit dosarului DNA, deputatul PNL Teodor Atanasiu a plătit interlopului Gheorghe Grosu, printr-un intermediar, o parte din banii pentru ajutorul dat la referendum.
Interlopul este o cunoştinţă veche a procurorilor DIICOT- Alba, care l-au trimis în judecată într-un dosar de crimă organizată. Potrivit acestora Gheorghe Grosu, zis Ghiţă Grosu, este căsătorit, are un copil minor, este fără ocupaţie, studii 2 clase ( analfabet). Este recidivist. Iniţial s-a sustras urmăririi penale, însă ulterior s-a predat organelor de poliţie. Nu a recunoscut faptele săvârşite.
Gruparea interlopilor din Alba
DIICOT arată în rechizitoriul prin care l-au trimis în judecată acesta făcea parte dintr-o grupare infracţională condusă de Rus Raul Nicolae zis „Pricu” sau „Chioru”, Sibişean Mircea Claudiu zis „Calu” şi Sibişean Cosmin Stelian. La această grupare a aderat şi Grosu ghiţă alături de Radu Florin Valentin zis „Cronco”, Abraham Ştefan Iosif zis „Ioji”, Ciurar Marius Stelian zis ” Cocârlă”, Grosu Pătruţ Marius Mihai, fost „Bercea”, Necreală Marius Florin, Mondoc Alin, Berki Daniel, precum şi alte persoane folosite la acţiuni violente şi de intimidare.
"Să vezi ce execuţie îi fac eu, de mă ţine minte toată viaţa"
Într-o altă convorbire telefonică purtată între  Mircea Claudiu Sibişean şi Onoriu Raica aceştia discută despre „execuţia” unei persoane care se pare că le-a stricat planurile de achiziţionare a unor bunuri la o licitaţie, prin participarea sa neanunţată inculpaţilor:
Mircea Claudiu Sibişean: Când ai tu timp vii încoace şi îi zici.
Onoriu Raica: Pai daca nu, să vezi ce execuţie îi fac eu,de mă ţine minte toată viaţa.
Mircea Claudiu Sibişean: Corect mă!
Onoriu Raica: Păi dacă face măgării! El nu ştie că trebuie să facă plata!
Mircea Claudiu Sibişean: Hai că povestim noi aicea …..

Mircea Claudiu Sibişean: No hai pănă în Alba şi mergem până la el măi frate!
Onoriu Raica: Păi să-mi dea măcar banii ăia
Mircea Claudiu Sibişean: Şi îi luăm banii! Că are bani, dă-l dracului!
Onoriu Raica: Nu?
Mircea Claudiu Sibişean: Ie
Onoriu Raica: No hai ca poate trag o fugă pana la Alba.Mai tarziu eşti prin oras? Că poate vin până acolo
Mircea Claudiu Sibişean: Da! Eu sunt tot aici.Dă-mi numai un telefon şi mergem până la el.O să facă plata târtanul….. ”
„Am facut o mare m***, mai bine îmi sugeam p*** singur, l-am bătut pe băiatul prefectului’
Gruparea interlopilor din Alba a oferit ajutor unei persoane din Piteşti care fugea după ce au săvârşit o faptă penală, aspect rezultat şi din convorbirea telefonică purtată între Nicolae Mondoc şi Costel Stănescul, zis „Costi”.
Costel Stănescu: Rosi, iarta-ma sunt disperat, nu sunt în Alba înca dar sunt…, vreau să fug cu cea mai mare viteză din Piteşti, am fugit deja sunt mai departe de Vâlcea.
Nicolae Mondoc: Da…
Costel Stănescu: Am facut o mare m***, mai bine îmi sugeam p*** singur, l-am bătut pe băiatul prefectului.
Nicolae Mondoc: Ai să-mi bag…
Costel Stănescu: Şi au devastat mascaţii două baruri ca să mă caute pe mine şi pe un tovarăşâ€¦
Nicolae Mondoc: Vrei să vii incoace ?
Costel Stănescu: Păi în zona aia o să vin Rosi, deranjez frăţiorul meu ?
Nicolae Mondoc: Da, da un telefon fratioare, dar vezi ca cu telefoanele astea a mele, ştii cum îi, p*** mea, că de când o fost cu Claudiu…
Costel Stănescu: Aoleu să-mi bag p***, mai bine tăceam dracului din gură. Dacă..
Nicolae Mondoc: Mergem în alta parte, ştii ? Dar suni când ajungi aproape încoace, bine?”
Gheorghe Grosu, locotenentul fraţilor Sibişean
Gheorghe Grosu este un cunoscut interlop din Alba cercetat penal în mai multe dosare penale. Are o condamnare de cinci ani de închisoare pentru constituire şi aderarea la un grup infracţional organizat. Condamnarea a fost pronunţată, în primă instanţă de Tribunalul Vâlcea, în iunie 2012.
Este unul dintre membrii de frunte ai grupării fraţilor Sibişean, trimişi în judecată la începutul anului 2006 pentru comiterea mai multor infracţiuni precum: iniţiere şi constituire grup infracţional organizat, tentativă de omor, lipsire de libertate în mod ilegal, tentativă şi instigare la lipsire de libertate în mod ilegal, lovire şi alte violenţe, proxenetism, perversiuni sexuale, şantaj, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.
 Reaţea interlopilor "mobiliza" alegătorii
„În înţelegere cu deputatul PNL Teodor Atanasiu, Dumitru Samson a apelat la sprijinul lui Bogdan -Cristian Măgurean (cunoscut interlop din Cluj-Napoca, cu relaţii în diverse clanuri interlope) pentru ca, în schimbul unor sume de bani, să acţioneze în ziua referendumului pe două paliere: pe de o parte să mobilizeze alegătorii să se deplaseze la vot (în special persoane cu un nivel scăzut de educaţie), iar, pe de altă parte, să pregătească în toate marile localităţi de pe raza judeţelor Alba, Cluj, Sălaj, Bistriţa-Năsăud, Arad, Timiş grupuri de interlopi care să fie pregătiţi să intervină, la nevoie, în locaţiile unde se solicită sprijin”, se arată în referatul DNA.
Kamaz, „năşuţul” clanului Neguş
Bogdan-Cristian Măgurean, alias Kamaz, care face parte din clanul Neguş din Oradea. Este luptător de k1 şi organizator de gale sportive. Clanul este condus de Alexandru Markovics, zis „regele” Sanyi Neguş, aflat acum într-un penitenciar din Italia, unde a fost încarcerat pentru executarea unei pedepse de 18 ani pentru omor. După arestarea liderului, Bogdan-Cristian Măgurean a fost avansat „Năşuţul” grupării. Clanul Neguş nu s-a limitat doar la judeţul Bihor, ci a format alianţe cu liderii lumii interlope din alte judeţe, ca de pildă Garda de Fier din Râmnicu Vâlcea, gruparea Frăţia din Craiova sau Spartanii lui Uţu Rohozneanu, zis „Împăratul”.
În 2011, el a fost trimis în jduecată pentru mai multe infarcţiuni cu violenţă. Era vorba de reglări de conturi cu rivalii din lumea interlopă. Acuzaţiile vizau tentative de omor. La data de 9 august 2012, la mai bine de o săptămână după ce – potrivit procurorilor – ar fi „coordonat” fraudarea referendumului din sediul PNL Cluj, apare într-un scadal pe litoral. Presa relatează că Bogdan Măgurean a intrat în conflict cu personalul unui club de manele din Mamaia şi cu o parte dintre clienţi. Ei ar fi luat bătaie de la interlopii locali de origine turcă.
Acuzaţiile DNA aduse interlopilor
Cristian-Bogdan Măgurean, reprezentant al unei societăţi comerciale de pază şi protecţie, în sarcina căruia s-au reţinut următoarele infracţiuni:
– cumpărare de influenţă,
– complicitate la promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri sau alte foloase în scopul de a determina alegătorul să voteze în cadrul referendumului prevăzută în art. 26 Cod penal raportat la art. 54 alin. 1 din Legea 3/2000 şi
– asociere pentru săvârşirea de infracţiuni,
Gheorghe Grosu, Radu- Stelian Rus şi Nicuşor Ştefan Hanzi în sarcina cărora s-au reţinut următoarele infracţiuni:
– complicitate la promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri sau alte foloase în scopul de a determina alegătorul să voteze în cadrul referendumului, prevăzută în art. 26 Cod penal raportat la art. 54 alin. 1 din Legea 3/2000 şi
– asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni.