Evenimentul Zilei > Justitie > Rectorul de la Bioterra, şantajat cu informaţii compromiţătoare. Directorul unei reviste i-ar fi cerut 100.000 de euro
Rectorul de la Bioterra, şantajat cu informaţii compromiţătoare. Directorul unei reviste i-ar fi cerut 100.000 de euro

Rectorul de la Bioterra, şantajat cu informaţii compromiţătoare. Directorul unei reviste i-ar fi cerut 100.000 de euro

Patru persoane au fost prinse în flagrant în Capitală, după ce i-ar fi cerut peste 100.000 de euro rectorului Universităţii Bioterra, Cornel Trandafir, pentru a nu face publice informaţii despre acesta considerate compromiţătoare, susţin surse judiciare.

Cei patru au fost prinşi după ce s-au întâlnit cu Trandafir pentru a-i arăta mai multe documente, au mai spus surse citate de mediafax.ro. Una dintre persoanele suspectate de şantaj i-a pretins rectorului că este Florin Paraschivescu, directorul publicaţiei de scandal "Atac la persoană", potrivit aceloraşi surse.Florin Paraschivescu este absolvent al Facultăţii de Drept din cadrul Univerităţii Bioterra.
Prodecan reţinut
Adrian Dulugeac, prodecanul Facultăţii de Controlul şi Expertiza Produselor Alimentare de la Universitatea Bioterra, a fost reţinut joi de procurorii Parchetului Tribunalului Vâlcea, fiind acuzat de folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, fals intelectual şi material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi instigare la fals intelectual şi material. Totodată, Dulugeac a fost pus sub acuzare şi pentru luare de mită, anchetatorii stabilind că acesta a primit bani, bunuri sau servicii de la studenţii pe care i-a ajutat la licenţă sau la alte examene. Parchetul Tribunalului Vâlcea i-a pus sub acuzare pe Florin Adrian Dulugeac şi pe Laura Harcan în dosarul privind divulgarea subiectelor de la licenţă. În cazul Laurei Harcan, şef de lucrări şi prodecan la Facultatea de Drept a Universităţii Bioterra, cercetată în acest dosar pentru fals intelectual, procurorii urmează să stabilească dacă dispun o măsură preventivă.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News