Evenimentul Zilei > Actualitate > Record de suicidari de Paşte la Iaşi
Record de suicidari de Paşte la Iaşi

Record de suicidari de Paşte la Iaşi

Peste 25 de ieşeni au încercat de Paşti să-şi pună capăt zilelor şi au ajuns în grija medicilor de la Spitalul de Urgenţă „Sf. Ioan”.

Cadrele medicale au fost impresionate de povestea unei femei cu 11 copii care a înghiţit un pumn de medicamente de supărare că nu avea ce pune pe masă de Paşte.
„Pacienta de 48 de ani a fost adusă de ambulanţă, a beneficiat de măsuri de depurare a toxicului, lavaj gastric, purgativ şi examene toxicologice complete. Aceasta beneficiază de suportul psihologilor voluntari din spital cărora le-a spus că gestul suicidar a fost declanşat de faptul că nu are ce oferi de Paşte celor 11 copii”, a declarat medic Tudor Ciuhodaru, coordonatorul Unităţii de Primire Urgenţe a Spitalului “Sf. Ioan”.
Femeile au cedat nervos după certuri cu soţii
Medicii ieşeni au remarcat preponderenţa tentativelor de suicid de Paşte în rândul populaţiei feminine. Din cei 25 de suicidari, cei mai mulţi au fost femei, cu vârste între 20 şi 60 de ani, care, duipă certuri cu soţii, au încercat să-şi pună capăt zilelor înghiţind de medicamente, spun medicii.
"Au fost mai multe cazuri de suicid în mediul rural însă cazurile de gravitate extremă au provenit din urban. Atât la femei, cât şi la bărbaţi, care au recurs la metode violente de suicid, în general plăgi mutilante, sărăcia, etilismul, agresiunile casnice şi depresia provocată de lipsa mijloacelor de subzistenţă în perioada Pascală au reprezentat factori declanşatori ai gestului suicidar”, a adăugat Ciuhodaru.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: