Evenimentul Zilei > Actualitate > Record de heroină capturată în România. 45 de milioane de euro valora pe piață marfa găsită în Portul Constanța. VIDEO
Record de heroină capturată în România. 45 de milioane de euro valora pe piață marfa găsită în Portul Constanța. VIDEO

Record de heroină capturată în România. 45 de milioane de euro valora pe piață marfa găsită în Portul Constanța. VIDEO

Poliția Română a pus mâna pe o cantitate uriașă de heroină, un record pentru țara noastră. Marfa plecase din Iran și trebuia să ajungă în Vestul Europei.

Captură impresionantă de heroină, realizată de ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate – Serviciul Antidrog. 1.452 de kilograme au fost găsite în containere din Portul Constanţa.

Gruparea infracțională care opera heroina era formată din români și străini. Cantitatea de heroină reprezintă un record pentru România

Drogurile valorează 45 de milioane de euro și au fost introduse pe teritoriul țării de o grupare infracțională formată din cetățeni români și străini. Captura reprezintă un record pentru România, deoarece este cea mai mare cantitate de heroină pe care pun mâna autoritățile. Și a doua,ca dimensiunie, depistată în spațiul Uniunii Europene în ultimii ani.

„În cursul lunii mai, procurorii DIICOT, împreună cu lucrătorii de poliţie judiciară de la Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate – Serviciul Antidrog, au capturat cantitatea de 1.452 de kilograme de heroină, droguri introduse în România de o grupare infracţională formată din cetăţeni români şi străini. Este cea mai mare cantitate de heroină indisponibilizată vreodată de autorităţile române şi este a doua ca dimensiune realizată la nivelul Uniunii Europene în ultimii ani.

Pe piață, drogurile reținute de polițiștii valorează impresionanta sumă de 45 de milioane de euro. Plecase din Iran și trebuia să ajungă în vestul Europei

Drogurile, cu o înaltă puritate, au o valoare de comercializare pe piaţa neagră de peste 45 milioane euro şi au fost transportate în containere în Portul Constanţa pe cale maritimă. Heroina a fost încărcată în Iran şi avea ca destinaţie state din vestul Europei” a declarat Oana Daniela Pâţu, procuror şef adjunct al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT).

Heroina era ascunsă în containere în care erau transportate diferite materiale de construcții

Drogurile respective, unele de mare risc, au fost găsite în Portul Constanţa și erau ascunse într-un container în care erau transportate diverse materiale de construcţii, au mai anunțat reprezentanții autorităților.