Evenimentul Zilei > Actualitate > S-au tras focuri de armă în Portul Constanța. Acțiune ca în filme
S-au tras focuri de armă în Portul Constanța. Acțiune ca în filme

S-au tras focuri de armă în Portul Constanța. Acțiune ca în filme

Patru marinari egipteni, de pe o navă acostată în portul Constanţa, au fost reţinuţi cu focuri de armă de poliţiştii de frontieră. Aceștia au fost prinși în flagrant rinşi în flagrant în timp ce încercau să vândă ţigări de contrabandă.

Egiptenii au intenţionat să le vândă poliţiştilor peste 1.300 pachete de ţigări de contrabandă. Întrucât marinarii nu s-au supus somaţiilor verbale ale polițiștilor și au încercat să fugă, oamenii legii au fost nevoiți să tragă cinci focuri de avertisment în plan vertical.

Focuri de armă în portul Constanța

„În data de 15.04.2021, în jurul orei 17,00, în urma unui denunţ, poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice, deplasându-se în dana 37 a Portului Constanţa, unde era acostată o navă străină, sub pavilion Egipt. La faţa locului, a fost identificat un grup de marinari care a încercat să ofere spre comercializare lucrătorilor noştri 1.370 de pachete cu ţigări de contrabandă„, se arată într-un comunicat de presă transmis de Garda de Coastă.

Contrabandiștii egipteni au fost reținuți

„Imediat, echipa de control a desfăşurat activităţi de identificare şi reţinere a celor în cauză, însă aceştia nu s-au supus somaţiilor legale şi au fost executate cu respectarea prevederilor legale cinci focuri de avertisment în plan vertical, nefiind înregistrate victime sau pagube materiale. În urma flagrantului organizat au fost identificate şi reţinute patru persoane, marinari egipteni îmbarcaţi pe nava amintită anterior”, se mai arată în comunicat.

Totodată, în urma efectuării controlului amănunţit asupra navei, a fost depistată, ascunsă şi nedeclarată, cantitatea de 790 de pachete cu ţigări.

Întreaga cantitate de ţigări, 2.160 de pachete, în valoare de peste 39.000 lei, a fost ridicată în vederea confiscării şi continuării cercetărilor.

„În cauză, poliţiştii de frontieră au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă. Cercetările sunt continuate sub coordonarea procurorului de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale”, a mai informat Garda de Coastă.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.