Evenimentul Zilei > Actualitate > O rețea de țigări de contrabandă a fost destructurată de polițiști, în cadrul unei ample operațiuni
O rețea de țigări de contrabandă a fost destructurată de polițiști, în cadrul unei ample operațiuni

O rețea de țigări de contrabandă a fost destructurată de polițiști, în cadrul unei ample operațiuni

O rețea care își întinsese operațiunea de trafic cu țigări, în mai multe județe, a fost călcată de polițiști, care au efectuat percheziții domiciliare.

O rețea care se ocupa cu traficul țigărilor de contrabandă a fost destructurată de polițiști. Luni, 5 aprilie, în cadrul unei ample operațiunii, traficanții au fost vizitați de forțele de ordine în cadrul unor percheziții domiciliare. Despre acest amănunt au oferit amănunte reprezentanții Poliției Române.

„La data de 5 aprilie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galați – S.C.F.T.S.B., împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Galați, au efectuat 43 de percheziții domiciliare, în București și în județele Galați, Ilfov, Suceava, Iași, Botoșani și Vrancea, la persoane bănuite de contrabandă cu țigări.

O rețea cu tentacule în mai multe orașe făcea trafic cu țigări

De asemenea, au fost puse în aplicare 32 de mandate de aducere.Perchezițiile au avut loc după ce, în urmă cu aproximativ trei săptămâni, au fost depistate trei autotrenuri care transportau, în locașuri special amenajate, 149.760 de pachete de țigarete, fără timbru de acciză, de proveniență Republica Moldova.” S-a anunțat în comunicatul Poliției Române.

Țigările care ajungeau ilegal în țara noastră erau aduse din Republica Moldova. „Din cercetări a reieșit că, pe parcursul ultimilor doi ani, membrii grupării infracționale ar fi introdus pe teritoriul țării și ar fi comercializat mari cantități de țigarete, fără timbru de acciză, provenite din Republica Moldova.

În urma activităților desfășurate, au fost descoperite și ridicate 21.063 de pachete de țigarete de diferite mărci, 200 de grame de cannabis, 1 kg. de bijuterii de metal galben, ce pare a fi aur, 38 de telefoane mobile, 41.210 lei, 57.200 de euro și 32 de pachete cu materiale explozibile.

În urma administrării probatoriului, au fost luate 16 măsuri preventive: față de 8 persoane, a fost luată măsura reținerii, iar, față de alte 8, a fost luată măsura controlului judiciar.” Au mai anunțat polițiștii.

Polițiști din 9 județe au participat la acțiune

„Cercetările continuă, în vederea probării întregii activității infracționale. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

La acțiune au participat polițiști de combatere a criminalității organizate din București, Suceava, Iași, Buzău, Ialomița și Botoșani, colegi din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea, precum și luptători din cadrul Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale și serviciilor pentru acțiuni speciale din București, Brăila și Suceava, criminaliști ai I.P.J. Galați – Serviciul Criminalistic și jandarmi din cadrul I.J.J. Galați.” S-a mai anunțat în comunicatul respectiv.