Ultimele 12 luni au fost din ce în ce mai calde, ajungând la valori record, în condiţiile în care monitorizarea modernă a început în 1895.

Fiecare stat american, cu excepţia Washington, au avut temperaturi mai mari decât media începând din iunie 2011, unii experţi sugerând şi cauze ce ţin de încălzirea globală.

46 de oameni au murit în timpul celor 11 zile de caniculă. Zece perosane au murit în Chicago din cauza caniculei, câte zece în Virginia şi Maryland, câte trei în Wisconsin, Ohio şi Pennsylvania şi două în Tennessee.

Deşi în prezent un front atmosferic mai rece a venit prin Midwest şi Coasta de Est, meteorologii anunţă că vremea extrem de călduroasă ar putea reveni în vestul SUA şi în Canada.

Potrivit datelor Centrului Naţional pentru Climatologie, peste 170 de recorduri de temperaturi au fost depăşite sau egalate în a doua jumătate a lunii iunie.

Cu toate acestea, luna iunie 2012 s-a situat abia pe locul 12 din punct de vedere al temperaturilor, cele mai ridicate înregistrându-se în iunie 1933.