La trei zile de la deschiderea primului segment al bulevardului Uranus, în această zonă, aproximativ 200 de șoferi au fost sancționați – cu amenzi sau avertismente scrise – de către agenții de circulație ai Polițieri Locale a Municipiului București.
Cei mai mulți dintre conducătorii auto au primit amenzi pentru opriri neregulamentare pe pistele destinate bicicliștilor. Poliția Locală a Municipiului București a aplicat sancțiuni și paznicilor unei societăți comerciale care, pentru a face loc – pe trotuar și pe pista destinată bicicliștilor – autoturismelor directorilor instituției, au distrus stâlpii de delimitare dintre benzi.
Alți conducători auto au fost sancționați de către agenții Poliției Locale a Municipiului București și pentru că au staționat direct pe benzile de circulație. Mulți dintre șoferii care au fost amendați de politiștii locali au declarat ca au rupt stâlpii de delimitare ai benzii pentru bicicliști și au staționat pe trotuar fiindcă doreau să-și rezolve anumite treburi la diferite companii din zonă.
Cele mai multe cazuri de distrugeri de stâlpi de delimitare, de opriri sau staționări neregulamentare – depistate de agenții rutieri din cadrul PLMB – s-au înregistrat în zona Buzești. Aici, dar și pe restul tronsonului noului bulevard Uranus, Poliția Locală a Municipiului București a acționat cu trei patrule de ordine publică și nouă echipaje de circulație. Totodată, în activitatea de patrulare, agenții rutieri ai PLMB folosesc și autospeciale dotate cu echipament de monitorizare audio-video. Până în prezent, valoarea sancțiunilor aplicate de politiștii locali este de 11.900 lei.