Reconfirmarea brevetului de comandant de navă îl costă pe Traian Băsescu aproape 9.000 lei

Reconfirmarea brevetului de comandant de navă îl costă pe Traian Băsescu aproape 9.000 lei

Dacă mai vrea să comande o navă comercială pe mările şi oceanele lumii, Traian Băsescu trebuie să se prezinte în luna august la Centrul de Perfecţionare a Personalului din Marina Civilă (CERONAV) Constanţa, pentru reînnoirea brevetului de căpitan de cursă lungă.

Brevetul se reconfirmă odată la cinci ani şi Traian Băsescu a făcut ultimele cursuri de perfecţionare în vara lui 2007.

Directorul CERONAV Constanţa, liberalul Ovidiu Cupşa a promis astăzi, mai în glumă mai în serios că "deşi în general deleg competenţe de a semna certificatele, dacă vine dl Băsescu (la cursuri), voi semna personal certificatele de reconfirmare. Şi cu mare plăcere a voi face, dacă va fi cazul".

Reînnoirea brevetului de marinar şi reconfirmarea brevetului de căpitan de cursă lungă se obţin după parcurgerea, contra cost, a mai multor cursuri la CERONAV.

Ne puteți urmări și pe Google News

Directorul de studii al CERONAV, Mihai Andrei a explicat că" dl Băsescu trebuie să facă un curs de reconfirmare brevet, de o săptămână, care îl costă 1.200 lei dar şi pachetul management A, format din 10 cursuri ,care se întinde pe 32 zile calendaristice ,care costă 2600 lei.

În acest pachet, dacă vrea să adauge şi cursul de GMDSS ( radiocomunicaţii) îl mai costă 2000 lei. Iar pentru cursurile  de Oil Tanker, petrolierele în care dumnealui este specialist, unul de familiarizare şi celălalt de perfecţionare, mai trebuie să plătească 1.200 lei pentru fiecare. Plus vizita medicală, vreo 300 lei. La final, Autoritatea Navală Română îi eliberează brevetul de atestare comandant de navă, contra 160 lei".

Noul director al CERONAV, vicepreşedintele PNL Constanţa , Ovidiu Cupşa, şi-a prezentat astăzi echipa de conducere din care fac parte numai liberali. În ultimii cinci ani, CERONAV Constanţa a fost condus de Doru Popa ,fără apartenenţă politică.

Directorul de coordonare programe, Laurenţiu Mironescu ,fost secretar general a MAI, a fost şi el înlocuit din funcţie, devenind simplu expert  în cadrul instituţiei.

CERONAV este în subordinea ministerului transporturilor şi conform directorului Ovidiu Cupşa, " am vorbit cu ministrul Ovidiu Silaghi pentru a transforma Centrul de Perfecţionare a Personalului din Marina Civilă în companie naţională".