Evenimentul Zilei > Politica > Recompensă pentru șeful Comisiei SRI. „A blocat toată activitatea, să-l scape pe Dragnea”
Recompensă pentru șeful Comisiei SRI. „A blocat toată activitatea, să-l scape pe Dragnea”

Recompensă pentru șeful Comisiei SRI. „A blocat toată activitatea, să-l scape pe Dragnea”

Senatorul Claudiu Manda, șeful Comisiei pentru controlul activității SRI, va figura, probabil, pe un loc eligibil pe lista pentru alegerile europarlamentare.

Deputatul USR Lucian Viziteu, membru al comisiei, consideră că  senatorul PSD merge la Bruxelles drept răsplată că a blocat activitatea Comisiei de control a SRI și a tergiversat audierea lui Dragnea. „Claudiu Manda va fi pe lista PSD pentru Parlamentul European ca răsplată pentru faptul că în ultimul an și jumătate a blocat practic activitatea comisiei astfel încât parlamentarii nu au realizat un control real în ceea ce privește activitatea Serviciului Român de Informații”, a declarat, duminică, deputatul Lucian Stanciu-Viziteu. 

Acesta consideră că președintele Comisiei a mediat între SRI și liderul PSD Liviu Dragnea. „În tot acest timp, Manda a părut să aibă rolul pe care îl avea și șoriciul domnului Dragnea: acela de mediator între SRI și liderul PSD. În tot acest timp, în ciuda atenționărilor mele, domnul Manda a insistat ca toate ședințele comisiei de control a SRI să fie înregistrate de ofițeri ai serviciului de informații. În tot acest timp, în ciuda solicitărilor mele repetate, Claudiu Manda a refuzat să permită audierea Lui Liviu Dragnea și a fostului președinte Traian Băsescu, oameni care putea oferi informații despre chestiuni anchetate de comisie”, arată Viziteu. 

Lucian Stanciu-Viziteu susține că a propus de nenumărate ori audierea la comisie a fostului președinte și a actualului lider PSD, însă majoritatea PSD-ALDE-UDMR s-a opus.

„În loc să audiem persoane care chiar aveau informații, Manda a preferat să aducă la comisie un șir nesfârșit de condamnați penal sau de așa-ziși "influenceri" care nu au interacționat niciodată în activitatea lor cu SRI. Singurul scop a fost acela de a oferi jurnaliștilor de casă oportunitatea de a prezenta un circ fabricat chiar de PSD-ALDE”, explică Viziteu. 

În urmă cu o săptămână, președintele PSD Liviu Dragnea anunța că îl susține pe Claudiu Manda pentru a obține un loc în Parlamentul European. Acesta mai este susținut de toate organizațiile PSD din Oltenia.