Editura Evenimentul si Capital

RECHIZITORIU DNA. Tudor Chiuariu, discuții cu "Prințul Pădurilor": “Şi avem bunăvoinţa tuturor factorilor de decizie … să aplice legea” | INTERCEPTĂRI

Tudor Chiuariu, Viorel Hrebenciuc și fiul acestuia, dar și Ioan Adam sunt acum judecati.
Autor: | | 18 Comentarii | 3082 Vizualizari

Viorel Hrebenciuc, fiul acestuia, Andrei Hrebenciuc, Tudor Chiuariu şi Ioan Adam au fost trimişi în judecată de procurorii DNA în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri. Potrivit unui comunicat al DNA, fostul deputat Viorel Hrebenciuc este acuzat de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de influenţă şi spălare a banilor, iar deputatul Ioan Adam este acuzat de instigare la abuz în serviciu, constituirea unui grup infracţional organizat, cumpărare de influenţă.

EVZ vă prezintă principalele capete de acuzare aduse de procurorii DNA împotriva lotului Hrebenciuc.

  • De asemenea, au fost trimişi în judecată Lorand Andras Ordog, judecător în cadrul Tribunalului Covasna, Paltin Gheorghe Sturdza (beneficiarul retrocedării), Iosif Kadas, Constantin Bengescu, toţi în stare de arest preventiv.
  • În stare de arest la domiciliu au fost deferiţi justiţiei Andrei Hrebenciuc, Sorin Ion Iacob şi Jănică Poenaru.
  • Totodată, au fost trimişi în judecată în libertate senatorul Tudor Chiuariu (constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de influenţă, spălarea banilor), Ioan Gheorghe Varga, Daniel Constantin Călugăr, Ioan Mătăşel, Gabriela Rodica Zaharia, Anca Roxana Adam (soţia deputatului Ioan Adam, judecătoare la Tribunalul Braşov), Iulian Durlan (primar al comunei Căiuţi, judeţul Bacău), Adam Crăciunescu (directorul general Romsilva).

Rechizitoriul DNA

Potrivit rechizitoriului DNA, întâlnirea din 07 februiarie 2013 a avut loc la domiciliul primarului Şerban Adrian din localitatea Slănic Moldova, judeţul Bacău, accesul fiind permis fără telefoane. Pe lângă edilul menţionat la întâlnire participă inculpatul Sturdza, inculpata Zaharia, inculpatul Varga, inculpatul Chiuariu, precum şi reprezentanţii unor instituţii implicate în procesul de retrocedare a pădurilor revendicate de inculpatul Sturdza.

Scopul aceste întâlniri a fost acela de a-l convinge pe inculpatul Sturdza Paltin Gheorghe că inculpaţii Chiuariu Tudor Alexandru şi Varga Ioan Gheorghe deţin situaţia sub control şi prin influenţa pe care o au îi pot determina pe cei implicaţi în procesul de retrocedare să grăbească această activitate.

INTERCEPTARI

Gheorghe Paltin-Sturdza: Lăsăm telefoanele în maşină?

Domn 1: Da, da.

Gheorghe Paltin-Sturdza: Bună seara.

Domn 2: Să ne trăiţi! Adi Şerban, bine aţi venit, domnul primar de la Slănic Moldova, să ne trăiţi!

Tudor Chiuariu: … a venit să ne ajute în calitatea lui de () …, domnul inginer care ne ajută cu planşele …

Inginer: Încerc.

Tudor Chiuariu: Domul primar, care l-aţi cunoscut.

Gheorghe Paltin-Sturdza: L-am văzut prin ziare.

Tudor Chiuariu: … de la Direcţia Silvică … şi domnul director de la cadastru de aici.

Gheorghe Paltin-Sturdza: L-am văzut, l-am văzut prin ziare.

………………………… (n.n. - nu se înţelege).

Tudor Chiuariu: Eu am vrut să ne vedem şi mă rog să fie de faţă … (n.n. - nu se înţelege) … pentru a nu exista discuţii de buna … vizibilitate cu care se întâmplă lucrurile şi să fiţi convinşi că lucrurile se mişcă cât de repede se pot pe baza legii şi pe baza actelor pe care le avem …

Gheorghe Paltin-Sturdza: Păi asta e …

Tudor Chiuariu: Şi avem bunăvoinţa tuturor factorilor de decizie … să aplice legea. Vroiam să ne vedem la ochi, să nu credeţi că e ceva, că e nu ştiu ce, sigur că după ce … mă rog, am intrat noi în perioada asta, au fost perioade din ăstea mai complicate, cu comunicatul, cu alegeri şi de asta nu s-au mişcat în ritmul în care v-aţi aşteptat, dar suntem pe drumul cel bun.

Tudor Chiuariu: Absolut … în principal să ne vedem la ochi şi să aveţi convingerea că nimeni nu vrea să frâneze procesul acesta sau să compromită interesele.

Gheorghe Paltin-Sturdza: Unde-i lege nu-i tocmeală.

Tudor Chiuariu: Ce spune judecătorul, se va pune în aplicare.

Rodica Gabrial Zaharia: Asta vrea toată lumea.

Tudor Chiuariu: Sigur să sunt dificultăţi din cauza … planşelor. Din cauza asta nu tocmai uşor să le punem cap la cap pe toate, pentru că în hotărârea aia sunt doar nişte suprafeţe şi atât.

Gheorghe Paltin-Sturdza: Dar eu v-am dat o hartă, în primul rând harta oficială.

Viorel Gheorghe Ghelasă: Dar nu la Direcţia Silvică, la Comisia Judeţeană.

Iubitul Elenei Udrea il face PRAF pe Ilie Nastase! Adrian Alexandrov a izbucnit DUR: Si-a pierdut mintile!

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Justiţie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI