Evenimentul Zilei > Politica > Reacţii după nominalizarea Ursulei von der Leyen în fruntea executivului Uniunii Europene. Mesajul preşedintelui Iohannis
Reacţii după nominalizarea Ursulei von der Leyen în fruntea executivului Uniunii Europene. Mesajul preşedintelui Iohannis

Reacţii după nominalizarea Ursulei von der Leyen în fruntea executivului Uniunii Europene. Mesajul preşedintelui Iohannis

După validarea nominalizării Ursulei von der Leyen pentru preşedinţia Comisiei Europene, preşedintele Iohannis i-a trimis un mesaj de felicitare pe Twitter.

„O felicit pe Ursula von der Leyen pentru alegerea sa ca preşedinte al Comisiei Europene. Aştept cu nerăbdare o cooperare strânsă pentru o Europă mai puternică”, a scris Iohannis pe Twitter.

Parlamentul European a validat marţi cu 383 de voturi pentru, 22 de abţineri şi 327 de voturi împotrivă nominalizarea Ursulei von der Leyen pentru preşedinţia Comisiei Europene.

Începând cu data de 1 noiembrie 2019, luxemburghezul Jean-Claude Juncker, va fi înlocuit de Ursula von der Leyen care va veni în fruntea executivului Uniunii Europene.

Ursula von der Leyen devine astfel prima femeie care va conduce Comisia Europeană, potrivit agerpres.ro

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.