„Vedem cum Constituția României continuă să fie călcată în picioare de șeful statului. Vedem cum continuă să țină blocată activitatea guvernului într-un dispreț total față de drepturile și așteptările legitime pe care le au oamenii. Vedem campanii de imagine sterile care nu produc niciun efect pentru români, tentative de a da jos guvernul și un lobby agresiv pentru ca reprezentantul României în Comisia Europeană să nu treacă de audieri.

Vedem atacuri furibunde, campanii de discreditare și, în esență, o adevărată luptă cu interesele României.

Am avut săptămâna trecută, după cum știți, o vizită de lucru în SUA. Un demers pe care unii s-au străduit foarte tare să îl minimizeze și să îl deprecieze. Am văzut comparații între vizitele celor 3 candidați la prezidențiale și cred că este esențial să facem foarte clare niște aspecte:

Spre deosebire de domnii Iohannis și Barna, eu nu m-am dus în SUA să fac poze sau să lansez cărți. Eu am avut o vizită de lucru, nu o deplasare de campanie.

Am semnat cu Banca Mondială Acordul destinat creșterii accesului cetățenilor la servicii de asistență medicală primară. Este un program ce va aduce beneficii reale pacienților din România.

A fost semnat Memorandumul de înțelegere între Guvernele României și Statelor Unite privind cooperarea în domeniul nuclear civil – angajament în concordanță cu Parteneriatul strategic pe care îl avem cu SUA.

Am avut o întrevedere cu secretarul general adjunct al ONU pentru a discuta importanţa şi rolul Agendei 2030 pentru Dezvoltare Durabilă și a consolida poziția României de centru regional în interiorul Comisiei Economice ONU pentru Europa.

Am avut întâlniri cu reprezentanții comunității de români din SUA, am discutat despre programele guvernului pentru diaspora și antreprenori, dar și despre măsurile luate pentru buna organizare a alegerilor.

Eu nu m-am dus în State pentru poze sau șepci. Am venit cu angajamente ferme și proiecții pentru țară. Asta este diferența dintre mine și domnii prezidențiabili: interesul țării”, a declarat Viorica Dăncilă.