Răzvan îşi aduce toţi "copiii" la naţională

Răzvan îşi aduce toţi "copiii" la naţională

Selecţionerul l-a convocat ieri la lot şi pe fundaşul Cristi Oros, jucător pe care l-a direcţionat la Rapid, echipa la care va activa din sezonul viitor.

Jucătorii echipei naţionale de fotbal cad pe capete înaintea partidelor cu Bosnia (3 iunie), Brazilia (8 iunie) şi Paraguay (11 iunie). Ieri, fundaşul central Dorin Goian şi atacantul Bogdan Stancu au fost nevoiţi să declare forfait din pricina accidentărilor.

Forţat de împrejurări, selecţionerul Răzvan Lucescu i-a convocat în locul lor pe atacantul Ianis Zicu şi pe fundaşul Cristian Oros, proaspăt transferat de la FC Braşov la Rapid. Oros (26 de ani) este unul dintre "copiii" lui Răzvan Lucescu. Fundaşul a fost transferat de FC Braşov, în 2007, de la FC Bihor, la dorinţa expresă a antrenorului, care îi pregătea la acea vreme pe "stegari". Transferul lui Oros la Rapid, urmat de convocarea la naţională, vine să întărească ideea că selecţionerul va demisiona după meciul cu Bosnia indiferent de rezultat şi va semna cu giuleştenii.

Lucescu junior l-a chemat la lot şi pe finul Romeo Surdu, cel care este aproape de a semna tot cu Rapid. Ieri, George Copos, patronul giuleştenilor, ne-a declarat că se gândeşte să-l readucă pe Răzvan, la echipă: "Răzvan Lucescu la Rapid este un vis frumos. Pe 14 iunie o să anunţ antrenorul".

Ne puteți urmări și pe Google News

Asemănat cu Ivan Cordoba

Oros se află la prima selecţie pentru prima reprezentativă. Născut la Sighetu-Marmaţiei, fotbalistul a făcut primii paşi în fotbal la LPS Satu-Mare. Profesorul Vasile Varga i l-a propus antrenorului Dacian Nastai, cel care l-a transferat în 2000 la formaţia Someşul Satu-Mare. Nastai l-a descoperit şi pe stelistul Florin Gardoş.

"Am văzut de la început că Oros are calităţi native pentru fotbal. Deşi nu este foarte înalt pentru un fundaş central, are o detentă foarte bună. L-aş asemăna cu jucătorul columbian Ivan Cordoba. A stat mai puţin de un an la noi, apoi a plecat la Olimpia Satu-Mare. A debutat în Divizia B la 17 ani. În perioada liceului, Cristi locuia la internat. Este un tip sociabil, ştie când să facă o glumă şi să nu sară calul. Se descurcă în orice situaţie. Se va acomoda cu siguranţă şi la Rapid şi cred că se va integra în grupul echipei na ţionale", ne-a declarat Nastai.

Deşi la prima reprezentativă se află în acest moment doi jucători lansaţi de el, antrenorul glumeşte şi spune că este ne mulţumit: "Aş fi vrut să produc fotbalişti care să ştie cu mingea, să dea goluri, nu fundaşi". Nastai a rămas mai apropiat de Florin Gardoş decât de Cristi Oros, iar cu fundaşul Stelei vorbeşte după fiecare meci al "militarilor". "De obicei, îl sun eu. La Gardoş m-a surprins ascensiunea pe care a avut-o în carieră. Totuşi, nu aş zice că a fost vorba despre o explozie, ci despre un drum firesc pe care l-a parcurs. Şi Oros a crescut mult, trece prin cea mai bună perioadă a carierei. Aş vrea ca măcar Gardoş să fie titular în meciul cu Bosnia".

Nastai are şi un vis: "Poate, peste câţiva ani, dacă vor să mă ajute să fac o academie de fotbal, ar fi frumos din partea lor".

I-AUZI UNA!

Florescu vrea în hora tricoloră

Rămas fără echipă, George Florescu, care în ultima perioadă s-a pregătit cu Universitatea Cluj, a declarat ieri pentru EVZ că principalul său obiectiv este să-şi găsească o echipă la care să evolueze. "Preocuparea mea acum este să îmi găsesc o echipă la care să joc. Apoi, vreau să revin în echipa naţională", ne-a declarat mijlocaşul central direcţionat spre Rapid de Răzvan Lucescu.

Safet Susici, selecţionerul Bosniei, a spus că naţionala României este periculoasă, chiar dacă trece printr-o perioadă dificilă: "România trece printr-o criză profundă, dar nu trebuie să ne relaxăm. România va fi motivată şi periculoasă".

Astăzi, la stadionul din Giuleşti se pun în vânzare biletele pentru meciul cu Bosnia. La peluze, preţul unui tichet este de 15 lei, iar la tribunele I şI II, acestea costă 20 de lei.