Evenimentul Zilei > Opinii > Invitatii EVZ > Răzbunarea nucleară de dincolo de moarte a Rusiei! Iată planul pentru ziua Apocalipsei!
Răzbunarea nucleară de dincolo de moarte a Rusiei! Iată planul pentru ziua Apocalipsei!

Răzbunarea nucleară de dincolo de moarte a Rusiei! Iată planul pentru ziua Apocalipsei!

Un atac nuclear masiv și neașteptat i-ar putea ucide pe toți conducătorii ruși și chiar și pe comandanții armatei, dar nu va reuși să blocheze represaliile teribile. Un sistem complex va asigura răzbunarea de dincolo de moarte a Rusiei. Chiar și România ar putea fi în pericol.

Rusia lui Vladimir Putin a reușit să atingă statutul de superputere militară mondială pierdut de Uniunea Sovietică în anii 80 ai secolului trecut. Firește, acest succes se datorează noilor arme dezvoltate de industria de apărare a Rusiei și, în primul rând, rachetelor hipersonice.  Cu toate astea, cel mai bine păzit secret militar al Rusiei este moștenit de la Uniunea sovietică. Este vorba de „Perimetr” (Система «Периметр) căruia occidentalii îi spun „Mâna Moartă” („Dead Hand”). Este vorba de un sistem automat de răzbunare nucleară care intră în funcțiune chiar dacă structurile de comandă au fost zdrobite, iar comunicațiile întrerupte.

Occidentalii au aflat, de-a lungul anilor, destule informații despre acest sistem complex. Astfel, au reușit să descifreze modul în care funcționează, chiar dacă nu știu totul despre tehnologiile folosite. Site-ul South Front, care se ocupă de analiza capacităților militare la nivel mondial,  a făcut o trecere în revistă a informațiilor existente despre Sistemul „Perimetr”  și  susține că știe care sunt planurile Kremlinului în cazul unui atac nuclear asupra Rusiei.

“Acest sistem de control automat al armelor nucleare, care datează din perioada Războiului Rece, este unul dintre cele mai protejate secrete și cele mai importante instrumente de descurajare ale URSS și Rusiei.

“Dead Hand” este ultima linie de descurajare în cazul unui atac nuclear. A intrat în serviciu în 1985, la scurt timp după o escaladare majoră (în 1983) care a fost aproape să declanșeze războiul între SUA și Uniunea Sovietică”.

Firește, sistemul a fost îmbunătățit continuu în ultimii ani cu tehnologii de ultimă generație, dar principiile după care funcționează au rămas aceleași, susțin experții de la South Front.  Pe timp de pace, sistemul este în stand by pentru a preveni riscul unui accident. Poate fi activat fie de militarii care îl operează, la ordinul comandanților Statului Major General, fie automat prin sistemul de avertizare timpurie în cazul unui atac cu rachete. După activare, sistemul  determină mai întâi dacă a avut loc o explozie nucleară pe teritoriul Rusiei.

Dacă informațiile arată că s-a produs un atac, sistemul verifică dacă se poate stabili o legătură cu centrul de operare al Statului Major General.

Dacă este stabilită o conexiune, sistemul va presupune că oficiali care au autoritatea de a da ordinul de atac  sunt încă vii și se va opri.

Dacă centrul de operare al Statului Major General nu răspunde,însă,  sistemul trimite o solicitare către Kazbek, sistemul automat de comandă și control al Forțelor Nucleare Strategice. Dacă nici de acolo nu vine niciun răspuns, sistemul transferă automat autoritatea de a lansa loviturile de pedeapsă personalului buncărului de comandă.

“Mâna Moartă” garantează că Rusia este capabilă să lanseze lovituri devastatoare asupra inamicul chiar și în caz de “întrerupere a comunicațiilor și distrugere a posturilor de comandă după atacul inamic surpriză. Rachetele sale de comandă își lansează focoasele în spațiu, unde niciun satelit ostil și nicio explozii nucleare nu le pot ajunge și de acolo „activează” rachetele nucleare pentru a-l lovi pe agresor”.

Abandonat în 1995, sistemul a fost repus în funcțiune  după ce Putim a restabilit finanțarea corespunzătoare a armatei. În 2011, s-a confirmat oficial că Sistemul “Perimetr”  este din nou operațional.