Ravagiile lăsate de furtună pe plajele Litoralului. Din 1980 nu s-a mai văzut aşa o vijelie

Ravagiile lăsate de furtună pe plajele Litoralului. Din 1980 nu s-a mai văzut aşa o vijelie

În Mamaia, plaja largă de 50 de metri a fost mâncată de valuri. Apa a ajuns până la vilele potentaţilor de pe faleză, săpându-le la temelie

În ultimele 48 de ore, furtuna de pe litoral a muşcat cu furie din plaje lăsând cratere adânci în nisip. De la Năvodari la Mangalia , întinderile de nisip sunt acoperite şi acum de valurile împinse dinspre larg de vântul care suflă cu peste 80 km pe oră.

Pe cordonul de plajă care leagă Eforie Nord de Eforie Sud imaginea este sinistră. La doi paşi de vilele de pe plajă sau de cele în construcţie au apărut gropi uriaşe şi adânci pline cu apă, punând în pericol structura de rezistenţă a imobilelor. Tabăra de tineret Eforie Sud este asaltată de valurile furioase, plaja a dispărut mâncată de apa mării.

La Mamaia, marea a inundat o mulţime de terase, valurile uriaşe au distrus beach barurile şi au aruncat pe nisip pietrele de temelie sau bucăţi de balustrade. Două grădine-restaurant de pe plaja din nordul staţiunii sunt protejate de zeci de saci cu nisip dar valurile continuă să roadă din fundaţie.

Cei câţiva temerari care se plimbă pe malul mării spun că nu au mai văzut o asemenea vijelie de peste 30 de ani. Pagubele sunt greu de estimat şi aseară furtuna încă nu se oprise. Porturile maritime sunt închise de sâmbătă după amiază. Deşi vântul pare să mai fi scăzut în intensitate, valurile ating în larg peste 7 metri înălţime. Meteorologii au anunţat că furtuna se va opri în cursul zilei de astăzi.

Ne puteți urmări și pe Google News