Evenimentul ZileiSocialRăstignit la 120 de ani ca vărul său, Iisus

Răstignit la 120 de ani ca vărul său, Iisus

Răstignit la 120 de ani ca vărul său, Iisus
Sfântul Sfințit Mucenic Simeon, ruda Domnului, a fost văr de al doilea cu Mântuitorul Iisus Hristos, fiind fiul lui Cleopa, fratele lui losif, logodnicul Maicii Domnului.

Sfântul Simeon a făcut parte din cei Șaptezeci de Apostoli ai Mântuitorului și a predicat Evanghelia lui Hristos în ludeea.

Potrivit istoricului Eusebiu din Cezareea, el a fost al doilea Episcop al Ierusalimului.

După uciderea Sfântului apostol Iacov în anul 62, Sfinții Apostoli l-au ales pe el ca episcop al Ierusalimului.

Episcopul Simeon a păstorit într-o vreme de grele încercări pentru creștinii din Palestina, din pricina deselor răscoale ale iudeilor împotriva stăpânirii romane și din cauza dorinței împăratului Nero (54-68) de a distruge Ierusalimul, acesta fiind cucerit în anul 70 și dărâmat de Titus, fiul lui Vespasian.

La venirea armatei romane conduse de Vespasian, Sfântul Simeon a plecat împreună cu mai mulți creștini din Ierusalim în orașul Pella din Decapolis (Grecia), întorcându-se mai apoi în Ierusalimul rămas în ruină.

Episcopul a suferit multe chinuri în timpul vieții sale fiind suspus supliciilor în timpul persecuțiilor lui Vespasian (66 – 79), Titus (79 – 81), Domițian (81-96), din toate scăpând însă cu viață.

În timpul domniei lui Traian a suferit moarte martirică fiind răstignit în anul 107, asemenea lui Iisus Hristos.

Avea 120 de ani de viață și 54 de ani de păstorire ca episcop.


Accesează: