Răspunsul la cea mai populară întrebare: Îngrașă sau nu mămăliga. Beneficiile preparatului pentru organism

Răspunsul la cea mai populară întrebare: Îngrașă sau nu mămăliga. Beneficiile preparatului pentru organism Sursa foto: Indigolotos | Dreamstime.com

Mămăliga este un aliment care și-a pierdut din popularitate, chiar dacă este considerat unul sănătos. Oamenii aleg pâinea în locul preparatului care era nelipsit de pe masa bunicilor și străbunicilor. Este bogată în minerale, vitamine și nutrienți, precum vitamina B, vitamina A, vitamina E, fier, calciu, magneziu, fosfor, sodiu și zinc.

Mămăliga este un aliment care și-a pierdut din popularitatea de altă dată. Cu toate acestea, el este un preparat sănătos, pe care medicii nutriționiști îl recomandă în diete. Alimentul are un conținut scăzut de calorii, deci mămăliga nu îngrașă. Ea este recomandată și pentru copiii mici, fiind bogată în minerale, vitamine și nutrienți.

Medicii recomandă consumul de mămăligă și în cazul persoanelor care au intoleranță la gluten. Mălaiul este sănătos și poate fi o alternativă mult mai bună decât făina de grâu.

Valorile nutriționale ale mămăligii diferă în funcție de modul în care este preparată. Dacă se face simplu, doar cu apă, sare și mălai, ea conține aproximativ 73 de calorii per porție. Specialiștii au echivalat o porție cu jumătate de cană de mămăligă. Această porție furnizează aproximativ 16 grame de carbohidrați și 1,5 grame de fibre, conform informațiilor prezentate pe site-ul doc.ro. Dacă în rețetă se adaug unt sau ulei, numărul de calorii crește.

Ne puteți urmări și pe Google News

La capitolul grăsimi, mămăliga are numai cu 1 gram de grăsimi/ porție.

Beneficiile consumului de mămăligă

Alimentul care nu lipsea de pe masa bunicilor și străbunicilor noștri bine la pachet cu multe beneficii pentru organism. Porumbul și simplitatea preparatului sunt cele care îl fac să fie sănătos.

Mămăliga are un conținut ridicat de fibre, ceea ce ajută la digestie, un alt motiv pentru care nutriționiștii recomandă acest preparat în diete. O porție conține aproximativ 4,5 grame de fibre.

Alimentul din mălai este recomandat și persoanelor cu diabet de tip 1 sau 2, asta pentru că este asociat cu reglarea nivelului de zahăr din sânge.

Cercetătorii din Statele Unite ale Americii au efectuat mai multe studii pe mămăligă, în urma cărora au constat că acest preparat are un impact pozitiv asupra sănătății generale. Printre toate beneficiile prezentate anterior, mălaiul contribuie și la întărirea sistemului imunitar. De asemenea, aceste studii au indicat că mămăliga poate reduce riscul de cancer colorectal și riscul de apariție a hemoroizilor.