Află care este suplimentul alimentar care ar putea distruge afecțiunile grave

Află care este suplimentul alimentar care ar putea distruge afecțiunile grave Sursa foto: Dreamstime

Un supliment alimentar despre care poate nu ai auzit niciodată îți poate oferi beneficii uriașe pentru sănătate. În ciuda originii sale dezamăgitoare, produsul este iubit de mulți oameni din întreaga lume.

 

Spirulina este promovată ca un înlocuitor fantastic pentru proteine. Aceasta este considerată a fi una dintre cele mai vechi forma de viață de pe planeta Pământ. Este o formă de microalge care se dezvoltă în apă și este vândută sub formă de pulbere sau ca supliment de tablete și amestecată într-o băutură sau adăugată în alimente.

Acest supliment alimentar era consumat de azteci în secolul al XIII-lea pentru a trata diverse boli. Se spune că astronauții NASA sunt mari consumatori de spirulină după ce studiile au identificat substanța ca un aliment bogat în nutrienți.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Antioxidanții au capacitatea de a distruge radicalii liberi care sunt, în esență, otrăvurile cu care venim în contact în viața noastră de zi cu zi”, a spus dieteticianul Beth Czerwony. De asemenea, substanțele pot reduce inflamația din organism, ceea ce poate scădea șansa de a dezvolta o mulțime de boli urâte.

Beneficiile spirulinei 

Inflamația cronică a fost legată de boala Alzheimer, astm, boli de inimă și cancer. Un studiu, publicat în 1995, a constatat că spirulina poate fi folosită pentru a micșora tumorile la persoanele care se confruntă cu cancerul bucal. Experții au descoperit că un gram de spirulină pe zi, timp de un an, a redus tumorile canceroase la 45% dintre participanții la studiu.

Pentru cei care se confruntă cu febra fânului, spirulina ar putea ajuta la potolirea unora dintre simptomele neplăcute. Un studiu a arătat că utilizarea regulată a spirulinei poate ajuta la ameliorarea curgerilor nazale. Aceasta înseamnă că poate ucide germenii dăunători.

Cine nu trebuie să ia spirulină 

Unii oameni de știință pun la încercare rezistența antibacteriană creând apă de gură cu spirulină. Persoanele care au folosit acest tip de apă de gură au observat o reducere semnificativă a plăcii dentare și a gingivitei, ambele fiind legate de bolile gingiilor.

În ciuda beneficiilor sale, există unele persoane care nu ar trebui să ia spirulină, conform Clinicii Cleveland. Acestea sunt mamele însărcinate sau care alăptează, persoanele cu probleme ale sistemului imunitar, persoanele cu diabet sau tulburări de sânge, persoanele alergice la crustacee sau fructe de mare, potrivit The Sun.