Performanța creierului poate fi afectată de anumite alimente, avertizează nutriționiștii

Performanța creierului poate fi afectată de anumite alimente, avertizează nutriționiștii Sursă: Rudmer Zwerver | Dreamstime.com

Consumul unor alimente poate avea efecte negative asupra sănătății noastre în mod constant și ireversibil, fiind vizibile în piele, ochi, strălucirea tenului și părului, calitatea unghiilor și funcționarea creierului. Prin urmare, medicii recomandă să limităm consumul acestora.

Alimentele considerate nocive pentru organism includ produsele tip fast-food, alimentele prăjite și margarina. De asemenea, printre acestea se numără și alimentele ultra-procesate, cum ar fi brânza topită. Este recomandat să se consume aceste alimente cu moderație sau, în cel mai bun caz, să fie evitate.

Ce alimente să elimini din dieta ta

Recomandarea pentru a avea o dietă sănătoasă și un stil de viață echilibrat este de a evita și consumul excesiv de zahăr și de a se concentra pe consumul de salate cu ulei de măsline și lămâie, fără sosuri. În plus, este important să se renunțe la fumat și la consumul excesiv de alcool, definind acest exces ca orice zi în care se bea mai mult de un pahar de băutură alcoolică.

Recent, Maria-Raluca Huluță, nutriționistă, a realizat o analiză asupra importanței alimentației pentru antreprenori, care au nevoie de o mare capacitate de concentrare.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Pentru antreprenorii zilelor de astăzi, sedentarismul este cea mai mare provocare. Prin simplu fapt că petrecem ore în șir în fața calculatorului, fără să ne ridicăm, să ne mișcăm, blocăm circulația sângelui, limfa nu este mișcată, astfel corpul are de suferit.

O altă greșeală este că nu țin cont de principiile alimentare care-i ajută să înțeleagă cum funcționează corpul, ce ar trebui să mănânce dimineața, la prânz și seară, să știe cum să mestece sau cum să bea apă. Antreprenorii nu au nevoie de un meniu strict în care să numere calorii, însă au nevoie să cunoască aceste elemente de bază”, explică Maria-Raluca Huluță, medic nutriționist ce se ocupă de dieta mai multor antreprenori din România.

Ce se recomandă să consumi

Potrivit specialistului, pentru a optimiza funcționarea creierului, ar trebui să includem în alimentația noastră alimente precum avocado, spirulină, nuci și semințe crude, afine, ceai verde, kiwi, ciocolată neagră, mere, roșii și broccoli.

Pe lângă alimentele benefice pentru sănătate, există și unele care sunt considerate nocive pentru organism. Printre acestea se numără uleiurile de slabă calitate, precum uleiul de floarea-soarelui, sucurile și apele carbogazoase, cerealele cu conținut ridicat de zahăr și coloranți, dulciurile din comerț care conțin mult zahăr și au o lungă listă de ingrediente pe etichetă (produsele cu mai mult de 10 ingrediente ar trebui privite cu suspiciune), făinoasele care conțin gluten, margarina, alcoolul, prăjelile și sosurile din comerț, potrivit doctorulzilei.ro.