Mămăliga, beneficii pentru organism. Medicul Mihail Pautov a explicat de ce este recomandat să mâncăm acest preparat

Mămăliga, beneficii pentru organism. Medicul Mihail Pautov a explicat de ce este recomandat să mâncăm acest preparat

Mămăliga este unul dintre preparatele tradiționale românești. Aceasta nu lipsește de pe mesele românilor și este servită alături de alte mâncăruri gustoase. Doctorul Mihail Pautov a explicat care sunt beneficiile acestui preparat.

Mămăliga este unul dintre preparatele tradiționale românești care nu lipsește de pe mesele românilor. Cei mai mulți aleg să înlocuiască pâinea cu mămăliga la masă. Multe persoane nu știu care sunt beneficiile pentru organism ale acestui preparat. Doctorul Mihail Pautov a explicat că mămăliga este bogată în carbohidrați complecși și multe fibre, care pot ajuta la menținerea energiei pe tot parcursul zilei.

De asemenea, ajută și la menținerea sănătății digestive. Fibrele sunt cele care ajută, de fapt, digestia. „Carbohidrații complecși combinați cu fibrele fac din mămăliga un aliment consistent care se digeră treptat și ne dă energie nu deodată ci pe parcursul zilei”, a mai explicat medicul Mihail Pautov. Lista cu beneficiile pentru organism nu se oprește aici.

Mămăliga este benefică pentru cei care au probleme cu vederea

Specialistul a mai adăugat că porumbul este o sursă bună de antioxidanți, printre care se numără luteina și zeaxantina. Cele două pot contribui la sănătatea ochilor și la prevenirea degenerării maculare legate de vârstă. Medicul Mihail a explicat că mămăliga poate fi servită și ca înlocuitor pentru pâine datorită beneficiilor pe care le are.

De asemenea, el chiar recomandă tuturor să facă acest lucru. Un avantaj al acestui preparat este că poate fi servit alături de diferite feluri de mâncare, precum sarmalele, friptura sau brânza cu smântănă. În plus, mămăliga este foarte ușor de făcut și nu ai nevoie nici de foarte multe ingrediente și nici de mult timp. Pentru 250 de grame de mălai vei avea nevoie de un litru de apă și un praf de sare.

Ulterior, pune apa la fiert împreună cu sarea. Adaugă mălaiul puțin câte puțin și amestecă constant cu un tel pentru a nu se forma cocoloașe. Trebuie să amesteci încontinuu în mămăligă pe toată durata fierberii. Acest proces durează în jur de 10-12 minute. Când observi că mămăliga are consistența dorită, poți să oprești focul aragazului.

@doctor.mihailMamaliga - beneficii 👍🏻♬ original sound - doctor.mihail