Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au rejudecat, vineri, apelul în acest caz, în urma contestaţiei DNA la o decizie anterioară de achitare. Instanţa a respins apelurile formulate de Mariana Rarinca şi de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, la decizia Tribunalului Bucureşti, care a condamnat-o pe Rarinca la trei ani de închisoare cu suspendare pentru şantajarea şefei ICCJ.

Anterior ea a primit o decizie de achitare în dosar, în luna mai a acestui an.

„Am auzit sentinţa, 3 ani cu suspendare, am înţeles bine. S-a menţinut sentinţa fondului. Eu va spun că şi dată trecută când mi s-a dat achitarea, deja începusem să fac bocceluţele, câte puţin de colo (…) când or veni să mă ia, să fiu pregătită. (…) Mă temeam că o să mă ia şi chiar mă temeam ştiind situaţia completului. Ştiam că acel complet avea deja preconcepută sentinţa şi că odată cu pronunţarea (…) voi avea şi oamenii la poartă. Profit de faptul că am intrat în telefon cu dumneavostră şi întreb organele statului, nu ştiu cine se va sesiza în privinţa faptului că Livia Stanciu a acceptat să fie judecată de acest complet ilegal? (:..) Haideţi să o luăm cu începutul, pe 24 iununie 2014 trebuia să am primul termen la contestaţia în anulare pronunţată de DNA.”, a spus Rarinca, la Antena 3.

Întrebată dacă are dovezi pentru a-şi sprijini afirmaţiile , Mariana Rarinca a exprimat: „Doamna Lia Savonea a sustras dosarele.  (…) Tot ceea ce am contestat eu mi s-a respins.”

Întrebată ce va face în continuare, şi dacă va mai avea şi alte acţiuni în justiţie sau la CEDO legate de acest caz, Rarinca a răspuns că va merge cu dosarul său la CEDO, pentru a denunţa "toată porcăria cu judecarea contestaţiei în anulare a DNA-ului".
 
"Nu am primit nici o ofertă de la nici o televiziune", a precizat Mariana Rarinca, făcând referire la afirmaţiile mincinoase ale şefei Instanţei Supreme, în faţa magistraţilor, în legătură cu implicarea directorului postului Antena 3, Mihai Gâdea, în acest dosar.