„Să nu cădem în capcană, Dragnea și Tudorel sunt înțeleși! În fața noastră se joacă o piesă în care Dragnea se preface că e supărat, iar Toader se preface că e lovit. Chiar dacă va fi sacrificat, acesta este scenariul. Astfel, subiectul JUSTIȚIE rămâne în atenție acum și în timpul campaniei electorale, căci Daddy vrea să-și salveze pielea, iar propagandei care îl susține i-au fost făcute promisiuni în acest sens. Consultanții l-au sfătuit pe Dragnea să afirme că România are alte priorități. 

Veți vedea că se va axa pe gogoșile lui obișnuite, cu creșterea nivelului de trai (numai nerozii mai cred așa ceva, dar cel puțin nu-și pierde electoratul captiv), dar în paralel, inițiativele legate de pulverizarea independenței justiției și revizuirea sentințelor merg mai departe. Cu Tudorel, sau fără. Încă ceva: cercetările lor arată că publicul nehotărât care ar înclina mai degrabă spre PSD a început să se îndepărteze și să se întrebe, justificat, de ce electoratul de stânga se regăsește mai ales în zone mai sărace. 

Deci suntem pe drumul cel bun: modelul administrațiilor conduse de liberali a început să fie cunoscut și în rândul electoratului de stânga. O arată studiile!! România poate fi ridicată! Să ne ajute Dumnezeu!”, a scris Rareș Bogdan pe Facebook.

Reacția lui Rareș Bogdan vine în contextul tensiunilor recente dintre cei doi.

Liviu Dragnea a declarat, săptămâna trecută, că ministrul Justiției nu mai poate tegiversa ordonanțele de urgență privind modificările în justiție.

„Pentru ce era acest teatru? Domnul Toader să înțeleagă că nu mai poate continua așa. Să înceteze cu atitudinea. Intenția era să intre în dezbatere din ianuarie și să discutăm 3 luni și a tot anunțat că va da ordonanțe. Și nu le-a dat și cred că nu are intenția să le dea. Să termine cu asta. Parlamentul începuse finalizarea după decizia CCR, a fost greșeala PSD că a crezut că vor da unii aceste coduri prin ordonanțe. (..) Nimeni nu poate să stea prizonierul acestor teme parazite (…) . Aici doamna premier trebuie să ia o decizie. Vrea să îl mențină, vrea să nu îl mențină, e apanajul ei”, a declarat Liviu Dragnea.

La rândul său, Tudorel Toader a susținut că o ordonanță de urgență nu poate fi dată în lipsa urgenței.

„Simple precizări! Sunt obligatorii deciziile CCR care au fost pronunțate în controlul a posteriori, față de o normă juridică în vigoare. Nu sunt obligatorii deciziile CCR care au fost pronunțate în controlul a priori, față de proiecte de lege. PS: Legiuitorul poate să renunțe la proiectul de lege supus controlului a priori. Dacă legiuitorul continuă procesul de legiferare, atunci trebuie să respecte soluțiile declarate neconstituționale”, a scris ministrul Justiției, pe Facebook. După mai bine de o oră, Tudorel Toader a mai revenit cu o precizare succintă: „În lipsa urgenței, nu poate fi adoptată o Ordonanță de Urgență!”. La fel ca în trecut, Toader a anunțat că urma să-și șteargă postările după o oră, ceea ce a și făcut.”,a declarat Toader.

 

Te-ar putea interesa și: