"Daca (britanicii) nu raspund revendicarii noastre, nu mai exista nici o solutie pentru captiv. Daca imprejurarile se agraveaza, ne vom apropia de Allah pentru a vedea ce putem face cu acest reporter, chiar daca trebuie sa il ucidem", a declarat purtatorul de cuvant al grupului de rapitori pe o inregistrare video data publicitatii de Institutul SITE, o organizatie cu sediul la Washington care monitorizeaza site-urile islamiste.

Armata Islamului, o grupare putin cunoscuta, cere Guvernului britanic sa il eliberereze pe militantul islamist Abu Qatada, considerat drept liderul spiritual al retelei al-Qaida in Europa si aflat in detentia autoritatilor britanice, alaturi de alti patru suspecti.

Noile amenintari lansate de gruparea islamista vin in cea de-a 100-a zi de captivitate a jurnalistului britanic.

Un purtator de cuvant al gruparii a amenintat, duminica trecuta, ca il "va strangula pe jurnalist" in cazul in care Londra nu raspunde pozitiv revendicarilor.
Armata Islamului a avertizat apoi, miercuri seara, gruparea Hamas care, dupa preluarea controlului Fasiei Gaza, la 15 iunie, sustine in mod regulat ca il va elibera pe Johnston.

"Nu va implicati in conflictul dintre noi, al carui rezultat nu va fi cunoscut decat de Allah. Armele noastre sunt indreptate doar spre pieptul evreilor, cruciatilor si aliatilor acestora", a adaugat purtatorul de cuvant care a cititi declaratia sa in fata unui microfon tinut de un reporter al postului Al-Jazeera, inconjurat de militanti mascati.