Rapid stinge canicula cu Braga

Rapid stinge canicula cu Braga

Gruparea giulesteana i-a transferat ieri pe brazilianul Carlos Cesinha si pe portughezul Davide Alexandre, ambii de la clubul lusitan Sporting Braga.

FC Rapid a demarat cursa de recuperare a terenului pierdut pe piata transferurilor in fata rivalilor de la Dinamo si Steaua. Giulestenii au schimbat macazul si se orienteaza spre piata externa.

Venirea antrenorului Cristiano Bergodi a fost decisiva in stabilirea noii tactici. Tehnicianul italian s-a convins dupa experienta de la CFR Cluj ca strainii dau randament si pot fi achizitionati la preturi decente.

Doi jucatori­1,3 milioane de euro

Ne puteți urmări și pe Google News

Constantin Zotta, directorul general dE la Rapid, a anuntat ieri ca brazilianul Carlos Cesar Dos Santos Cesinha si portughezul Davide Alexandre Pinto Dias, ambii de la formatia lusitana Sporting Braga, vor imbraca in sezonul viitor echipamentul „alb-visiniu”.

Atacantul Cesinha (27 de ani) va fi transferat definitiv, in timp ce mijlocasul Davide Alexandre va fi imprumutat pentru un an, giulestenii avand drept de cumparare din 2008. Gruparea de langa Podul Grant va achita 1,3 milioane de euro clubului lusitan.

Viorel Moldovan a intrat in paine

In sezonul trecut din Portugalia, Cesinha a marcat doua goluri in 24 de partide, iar Davide Alexandre n-a avut nicio reusita in cele sase aparitii!

Renzo Rossi, team-managerul giulestenilor, a anuntat ca ambii fotbalisti au fost achizitionati la recomandarea lui Bergodi. „Viorel Moldovan (n.r. - directorul sportiv) mai cauta jucatori. El are la dispozitie o lista cu criteriile pe care trebuie sa le indeplineasca fotbalistii doriti de noi”, a declarat „mana dreapta” a noului antrenor rapidist.

INCAPATANAT

Buga joaca tare Mugurel Buga nu s-a prezentat inca la antrenamentele Rapidului. Pentru ca atacantul „joaca dur”, giulestenii au decis sa depuna luni, la Liga Profesionista de Fotbal, documentele necesare pentru suspendarea fotbalistului pe o perioada de doi ani si jumatate. Buga a declarat ieri ca la 30 de ani se gandeste mai mult la bani.

„Sper sa ma intorc cat mai repede la Rapid, dar, daca nu se rezolva aspectul financiar, nu o voi face. Fotbalul se joaca si fara mine. De promisiuni sunt satul. Am o varsta, iar familia e pe primul plan. N-am nimic cu Bergodi. Cariera imi este in pericol, dar asta e viata. Trebuia s-o fac mai demult, dar n-am avut curaj”, a declarat jucatorul. Interesant este ca Buga a mai plecat din Giulesti in urma cu sapte ani.

Atunci, Mugurel a fugit la Brasov, nemultumit ca Anghel Iordanescu, antrenorul de atunci al rapidistilor, l-a folosit doar 46 de minute in zece partide!