Rapid cere depunctarea dinamoviștilor

Rapid cere depunctarea dinamoviștilor

Echipa de fotbal Rapid va solicita depunctarea formației Dinamo, în urma scandărilor rasiste ale suporterilor grupării „roș-albe” la meciul disputat, ieri, în sferturile de finală ale Cupei României.

Într-un comunicat publicat pe site-ul oficial, echipa giuleșteană a precizat: „Putem accepta ironia, putem înțelege chiar și înjurăturile, dar nu putem fi, sub nicio formă, înțelegători cu scandările rasiste (...) FC Rapid solicită Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării și comisiei abilitate a FRF judecarea acestor manifestări, inaccceptabile într-o societate normală, și sancționarea lor conform legilor și regulamentelor în vigoare, ocolite mai mereu în situații similare. Rezultatul, cel puțin pe linie sportivă, nu poate fi decât - așa cum stipulează paragrafele corespunzătoare ale ROAF - suspendarea stadionului Dinamo și depunctarea echipei”.

Dinamo s-a calificat, ieri, în sferturile de finală ale Cupei României, după ce i-a învins pe rapidiști cu scorul de 4-2, pe stadionul „Nicolae Dobrin”, din Pitești.

Rednic: „Când îi bați se duc la TAS”

Ne puteți urmări și pe Google News

„N-am fost atent la ce s-a strigat în tribună. Am fost preocupat de joc, nu ştiu ce s-a întâmplat cu suporterii. Dinamo a demonstrat că este peste Rapid şi în campionat, şi în Cupă, două competiţii diferite. Ei aşa sunt, când îi baţi se duc la TAS, se duc la federaţie, vor depunctări, vor suspendări, vor de toate”, a reacționat Mircea Rednic, antrenorul echipei Dinamo, citat de Mediafax.

De cealaltă parte, George Copos, acționarul majoritar de la FC Rapid, și-a exprimat, într-un comunicat, nemulțumirea față de faptul că staff-ul tehnic al giuleștenilor n-a scos echipa de pe teren. „Trebuia ca jucătorii Rapidului să plece la vestiare”, a punctat Copos.