Rapid a urcat poticnit poalele Pietricicăi

Rapid a urcat poticnit poalele Pietricicăi

Echipa lui Răzvan Lucescu, calificată în grupele Ligii Europa la fotbal, ţine ritmul în campionatul intern, învingând-o aseară pe Ceahlăul Piatra-Neamţ.

Nou-promovata Ceahlăul Piatra Neamţ a fost la un pas de o revenire spectaculoasă în faţa Rapidului, în meciul disputat aseară, sub Pietricica. Giuleştenii s-au impus cu emoţii, cu scorul de 2-1. Elevii lui Răzvan Lucescu au început în trombă şi, după numai o jumătate de oră, aveau un avantaj liniştitor, de două goluri. Ovidiu Herea a deschis scorul în minutul 7, în urma unui penalty dictat după un contact în careu între Grigorie şi Barna.

Terenul s-a "aplecat" în continuare spre poarta gazdelor, iar Surdu a dublat avantajul oaspeţilor, în minutul 30. Lucas a schimbat faţa jocului Ceahlăul şi-a revenit spre finalul meciului, în special după intrarea argentinianului Lucas. Barna a redus din diferenţă în minutul 68. Peste câteva minute, Bădescu a ţintit bara după o fază creată de Lucas.

Moldovenii au mai ratat două ocazii mari, pe final, prin Stana şi Gafiţa, iar Răzvan Lucescu, tehnicianul Rapidului, a făcut înlocuiri cu caracter defensiv. Lucescu junior a tras cu disperare de timp, schimbând şi în prelungiri.

Ne puteți urmări și pe Google News
  • Rapid a obţinut o victorie chinuită, iar veştile venite dinspre Olanda le dau fiori fanilor. PSV Eindhoven, adversara "vişiniilor" în Grupa C a Ligii Europa, a demolat- o ieri pe Excelsior Rotterdam, scor 6-1, într-un meci din etapa a 4-a a campionatului batav. Dries Mertens a dat trei goluri, iar Ola Toivonen a reuşit o "dublă". Jermain Lens a izbutit al şaselea gol al echipei lui Fred Rutten. PSV ocupă locul patru, la trei puncte în urma liderului Twente.
  • La Piatra-Neamţ, cel mai comentat subiect a fost ieri realizarea lui Lucian Burdujan, atacantul crescut de Ceahlăul şi care a trecut şi pe la Rapid. "Burdu" a făcut senzaţie în Ucraina, la Cernomoreţ Odessa, echipă fără victorie în primele opt etape. Cernomoreţ i-a pus o piedică campioanei Şahtior Doneţk, scor 2-2. Burdujan a marcat ambele goluri ale celor din Odessa. "Minerii" lui Lucescu au pierdut primul loc în favoarea rivalilor de la Dinamo Kiev.