Evenimentul Zilei > Actualitate > Rămâne cum s-a stabilit: Rapid – Timişoara 0-3
Rămâne cum s-a stabilit: Rapid – Timişoara 0-3

Rămâne cum s-a stabilit: Rapid – Timişoara 0-3

Comisia de Recurs a decis astăzi să respingă apelul echipei de fotbal Rapid în cazul "Varga - Bălan". Rapid pierde astfel la "masa verde" meciul cu FC Timişoara şi nu mai are decât o şansă: TAS.

Cazul "Varga – Bălan" nu mai are soluţionare în România după ce Comisia de Recurs a respins astăzi apelul echipei Rapid. Formaţia giuleşteană nu mai are în acest moment decât o soluţie, să se adreseze Tribunalului de Arbitraj Sportiv. Pe 8 martie, după meciul pierdut în Giuleşti, scor 0-1, FC Timişoara a contestat dreptul de joc al fotbaliştilor Dacian Varga şi Tiberiu Bălan.
Cei doi fuseseră transferaţi peste noapte în Giuleşti de la Sportul Studenţesc prin intermediul unui "satelit-fantomă" al Rapidului. Gruparea patronată de George Copos s-a folosit de un articol din regulament care permite legitimarea unui jucător la o echipă din eşaloanele inferioare după încheierea perioadei de transferări.
"Cea mai mare aberaţie"
Preşedintele Consiliului de Administraţie al FC Rapid, Ion Taban, a declarat agenţiei Mediafax că motivarea deciziei Comisiei de Recurs, care a respins apelul în cazul "Varga-Bălan", este cea mai mare aberaţie pe care a citit-o vreodată.
"Acest comunicat al Comisiei de Recurs este cea mai mare aberaţie pe care am citit-o vreodată. E inadmisibil ce a făcut această Comisie de Recurs. Niciodată, de când există aceste comisii, nu s-a comis o asemenea eroare judiciară. Se spune în motivarea de astăzi că în data de 4 martie, jucătorii erau încă la Sportul Studenţesc. Cum să spui aşa ceva? Înseamnă că acei oameni care judecă la Ligă, nu înţeleg nici fenomenul şi nici regulamentul după pe care ar trebui să-l aplice", a spus Taban.
Ion Taban a afirmat că Rapid va face apel la TAS. "Următorul pas este la TAS. Cu siguranţă vom merge acolo, pentru a ne căuta dreptatea, iar după aceea, dacă este cazul, vom ajunge chiar şi în instanţele civile", a completat Taban.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.