Evenimentul Zilei > Actualitate > Raluca Turcan: „Trebuie competenţă în guvernare. Altfel, intervenim”
Raluca Turcan: „Trebuie competenţă în guvernare. Altfel, intervenim”

Raluca Turcan: „Trebuie competenţă în guvernare. Altfel, intervenim”

Guvernul este ameninţat cu remanierea chiar de parlamentarii PDL. Raluca Turcan, vicepreşedintele patidului, a declarat, astăzi, la RFI România, că până acum a văzut la echipa guvernamentală "incoerenţe, ezitări şi unele întârzieri în aplicarea unor decizii". Turcan nu exclude schimbarea membrilor Executivului, aşa cum a anunţat şi preşedintele Traian Băsescu, termenul de graţie pentru Guvernul Boc fiind 1 septembrie.

"Evident că au fost unele incoerenţe în actul de guvernare, nu are rost să ne ascundem după deget şi nici să fim ipocriţi. Au fost unele incoerenţe, au fost unele ezitări, poate unele întârzieri în aplicarea unor decizii. Cu toţii am considerat că astfel de greşeli ne fac rău, aduc atingere în primul rând cetăţenilor, dar şi Partidului Democrat Liberal. Deci, am tras o linie şi am acceptat cu toţii că din acest moment nu mai putem tolera, pentru că şi nivelul de suportabilitate al oamenilor are o limită", a spus Raluca Turcan.
Ea a arătat că şi-ar dori în actul de guvernare "coerenţă, competenţă, performanţe şi să apară rezultatele".
"Dacă nu apar rezultatele sau acestea întârzie să apară în unele domenii, atunci este evident că trebuie să intervenim", a declarat Raluca Turcan.
Întrebată dacă ar trebui să se schimbe doar membrii Executivului sau şi viziunea de ansamblu, în condiţiile în care remanierea Guvernului este aşteptată la toamnă, Turcan a răspuns: "Viziunea de ansamblu nu are cum să se schimbe, pentru că reformele în linii mari au fost trasate. Ele sunt dureroase, n-au fost făcute în 20 de ani, dar obiectivele acestor reforme sunt stabilite. Modalitatea în care ne atingem aceste obiective de guvernare poate să varieze".
Liberalii, invitaţi din nou la guvernare
Raluca Turcan a arătat în acelaşi timp că liberalii au datorie să încerce un nou Guvern cu PDL.
"Dreapta a câştigat alegerile şi politica asta a PNL anti-Traian Băsescu şi cu privirea întoarsă la cetăţeni nu este sănătoasă. PNL ar trebui să guverneze cu viziunea a ceea ce este bine să facă pentru ţară. Or, dacă ei au soluţii, dacă se poate constitui o majoritate parlamentară solidă, atunci au această datorie să încerce să ofere soluţii", a afirmat Raluca Turcan, în interviul pentru RFI.