Evenimentul Zilei > Actualitate > Raluca Turcan: „Dacă aş fi premier, aş face un sondaj public despre remaniabili”
Raluca Turcan: „Dacă aş fi premier, aş face un sondaj public despre remaniabili”

Raluca Turcan: „Dacă aş fi premier, aş face un sondaj public despre remaniabili”

Dacă ar fi în locul lui Emil Boc, deputatul PDL Raluca Turcan ar pune cetăţenii să aleagă numele miniştrilor care să plece din Guvern. Printr-un sondaj de opinie, spune unul dintre cei mai critici democrat-liberali, care a cerut în nenumărate rânduri plecarea premierului cu tot cu echipă de la Palatul Victoria.

"Eu, dacă aş fi premier, când oamenii îţi spun lucrurile acestea despre Guvern, aş face un sondaj. Un sondaj public. Să vedem în acest fel ce minştri ar trebui să plece. A doua metodă, aş fi consultat şi parlamentarii PDL", a propus Raluca Turcan în privinţa remanierii.
Democrat-liberala s-a arătat nemulţumită de modul în care au decurs aseară consultările parlamentarilor de către liderii partidului în privinţa miniştrilor care ar trebui schimbaţi din funcţie. "Am văzut aseară că exista o cutie în care fiecare punea nişte buletine cu numele unor miniştri. Dar până la finalul şedinţei aceste buletine nu au fost citite", a comentat Turcan pentru evz.ro întâlnirea de aseară dintre parlamentarii PDL şi premier în care s-a decis că echipa Executivului va fi remaniată.
"Eu mi-aş fi dorit aseară să ştiu ce înseamnă remaniere. Adică, cine, ce, cum. Şi apoi, ce înseamnă depunerea mandatului. Pentru că acestea au fost singurele opţiuni", a continuat Raluca Turcan, adăugând că "trebuie să vedem dacă nu e o remaniere de formă". În acelaşi timp, deputatul PDL a spus că partidul are suficienţi oameni comepetenţi şi cu credibilitate, chiar din rândul parlamentarilor, care să înlocuiască miniştrii care ar urma să fie remaniaţi.
Stolojan: "Remanierea nu e ceea ce mi-am dorit"
Pe de altă parte, contrar celor mai multe voci din partid, Theodor Stolojan, europarlamentar PDL, insistă ca partidul să nu se atingă de echipa guvernamentală. El nu a agreat nici remanierea şi nici plecarea întregului Guvern. Astăzi, a doua zi după ce democrat-liberalii au decis să facă înlocuiri de miniştri, Stolojan s-a arătat dezamăgit.
"Din păcate, da, se va face remaniere. Partidul a dorit asta. Nu era ceea ce îmi doream eu, dar partidul a hotărât că e mai bine aşa. A fost un vot democratic. Nu mai am ce să discut pe această temă. Ştiu ce urmează să se întâmple, dar prefer să nu comentez", a spus scurt Stolojan pentru evz.ro.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: