Raluca Olaru, pe "planeta" Venus

Raluca Olaru, pe "planeta" Venus

Raluca Olaru este marea revelatie a tenisului romanesc din ultima vreme.

La 18 ani, Olaru pare capabila sa reinnoade sirul performantelor obtinute in trecut de Irina Sparlea sau Ruxandra Dragomir.

Debutul bucurestencei pe tabloul principal la US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului, a fost unul fericit, romanca reusind sa se califice in runda a doua, dupa o victorie in fata americancei Ashley Harkleroad (numarul 82 WTA), scor 7-5, 1-6, 6-4.

Campiona de juniori la US Open, anul trecut, in proba de dublu (alaturi de Mihaela Buzarnescu), „Domnita Ralu” si-a asigurat acum un premiu de 26.500 de dolari si o intalnire de gradul trei in turul secund: cu americanca Venus Williams, dubla castigatoare la Flushing Meadows (in 2000 si 2001).

Ne puteți urmări și pe Google News

Williams, serviciu devastator

Aflata in acest moment pe locul 14 in ierarhia mondiala, Venus Williams a facut ieri-dimineata o adevarata demonstratie de forta in fata unei jucatoare mai putin cunoscute, Kira Nagy (Ungaria), scor 6-2, 6-1.

Venus este marea favorita a publicului american la aceasta editie a turneului de la New York, meciul sau de debut fiind urmarit de o asistenta-record: 23.737 spectatori. Iar americanca nu i-a dezamagit. Echipata intr-o tinuta creatie proprie, din linia EleVen, jucatoarea de culoare a stabilit un nou record in privinta celui mai puternic serviciu feminin din istoria turneelor de Grand Slam: 207,56 km/ora!

Raluca Olaru (numarul 84 mondial) a avut ceva de furca cu Harkleroad in runda inaugurala, mai ales in setul secund, cand serviciul nu a functionat.

Romanca a mai evoluat, in luna februarie, impotriva celebrei Venus Williams, fosta numar 1 mondial, in semifinalele turneului de la Memphis, cand Venus s-a impus insa fara probleme (scor 6-3, 6-2).

"Am fost emotionata, fiindca in urma cu putin timp ma uitam la Venus doar la televizor si nici nu indrazneam sa ma gandesc ca, intr-o zi, o voi infrunta”, spunea Raluca dupa intalnirea cu Williams.

Intre timp, Olaru a progresat, reusind chiar un tur trei pe zgura de la Roland Garros. La Wimbledon, precedentul concurs de Grand Slam, acolo unde Venus Williams s-a incoronat pentru a patra oara, romanca nu a participat, preferand sa ramana la Bucuresti pentru a-si sustine examenul de bacalaureat.