Raluca Olaru, in turul al treilea la Roland Garros

Raluca Olaru, in turul al treilea la Roland Garros

Jucatoarea de tenis este prima romanca dupa sase ani care accede intr-o asemenea faza a unui turneu de Grand Slam.

Ultima jucatoare din Romania care a obtinut calificarea in turul trei al unui turneu de Grand Slam a fost Ruxandra Dragomir, la Australian Open in 2001.

De asemenea, Dragomir a fost ultima jucatoare din Romania care a acces in turul trei la Roland Garros, ea fiind invinsa in 2000, in optimi, de Mary Pierce (Franta).

Raluca-Ioana Olaru, jucatoare venita din calificari, a acces in turul trei al tabloului principal feminin de la Roland Garros, al doilea turneu de Grand Slam al anului, dupa ce a invins-o, joi, in turul doi, in 74 de minute, cu scorul de 6-3, 6-0, pe Tatiana Pusek (Belarus), nr. 101 WTA, si va juca, in turul trei, cu invingatoarea partidei dintre Ana Ivanovici (Serbia), cap de serie numarul 7, si Sania Mirza (India).

Ne puteți urmări și pe Google News

Olaru, in varsta de 18 ani, reuseste prin aceasta performanta un salt important in clasamentul WTA.

Ea va intra, probabil, in Top 100, dupa ce a incheiat anul 2006 pe locul 311 in clasamentul WTA.

Tanara jucatoare, nr. 122 WTA in acest moment, care se pregateste la Centrul National de Tenis din Bucuresti unde este antrenata de Silviu Zancu, a reusit sa atinga in acest an doua semifinale, la turneele de la Memphis (SUA) si Fes (Maroc), la ambele competitii intrand pe tabloul principal din calificari.

Olaru a disputat finala turneului de juniori de la Roland Garros, in anul 2005, pe care a pierdut-o.