– Evz: Ai zile în care te uiți în oglindă și nu ești fericită cu ce alegeri vestimentare ai făcut?

– Raluca Bădulescu: Nu am astfel de zile. Este adevărat că am unele zile când mă îmbrac mai casual, cu Tshirt-uri, jeanși și pantofi sport, dar este normal, pentru că nu poți merge în fiecare zi pe tocuri înalte și cu șapte kilograme de bijuterii. Ba nu, pe acestea mi le pun oricum (râde), indiferent că merg la un eveniment sau ies în oraș. Am un stil foarte bine definit, de ani de zile, extrem de recognoscibil și nu mi se întâmplă să fiu nefericită cu alegerile vestimentare.

– Ți-a intrat în reflex să spui prietenilor sau familiei, „Bravo, ai/n-ai stil!”?

– Deja mă întreabă ei lucrul acesta, nu trebuie să le mai zic eu că au/n-au stil. Din partea bărbaților, însă, nu mi s-a întâmplat să fiu întrebată pentru că eu cred că lor le este „frică” de adevăr. Fetele, în general, mă întreabă: „Dragă, am stil?”. Mi se întâmplă să mă oprească lumea pe stradă, persoane pe care nu le cunosc, dar care fac parte dintre telespectatorii noștri și cărora le mulțumesc că ne urmăresc, care mă întreabă același lucru. Când merg la cumpărături mă opresc unele domnișoare: „Îti place rochia aceasta? Ți se pare că mi se potrivește? Este frumoasă?”. De fiecare dată sunt sinceră și le răspund întotdeauna cu drag.

– Te tragi dintr-o familie bună, cu o situație financiară bună și te-am văzut mereu cu bijuterii și haine create de mari designeri. Ai avut și perioade în care nu ai avut bani? Ai experimentat și latura mai puțin roz a vieții?

– Toată lumea a trecut prin asemenea perioade. Este adevărat că m-am bucurat toată viața de ajutorul părinților mei. Le mulțumesc pentru asta, îi iubesc din tot sufletul și îmi doresc să fie mereu sănătoși. Nu aș putea să le fiu vreodată nerecunoscătoare. Sunt părinți minunați, m-au înțeles în toate perioadele vieții, inclusiv acelea mai zvăpăiate prin care am trecut. Dar da, ca orice om, am avut și perioade în care îmi număram banii de benzină sau de țigări. Asemenea perioade te învață să apreciezi binele.  

Jurata de la „Bravo ai stil!” a fost profesoară de limba Română și Engleză

– EVZ: Ai studiat mult moda. Cine ți-a stârnit această pasiune și cine te-a ajutat să o urmezi?

– Raluca Bădulescu: Mi-au plă- cut toată viața hainele frumoase și mi-a plăcut întotdeauna să „mă gatesc”, ca să zic așa. Când eram mică, cred că eram în clasa I sau a II-a, mama spunea tot timpul: «Eu nu știu ce o să facă fata asta, nu știu cât o să învețe la școală, dar, cu siguranță, mereu va fi gătită!», pentru ca îi purtam mărgelele, îi purtam cerceii cu clipsuri, purtam tot ce ce putea găsi o fetiță în garderoba mamei. Umblam cu pantofii ei cu toc prin casă, îmi puneam cerceii și rochiile ei de la cununie, mi-am dat cu perhidrol pe păr, pentru că nu mă lăsa să mă vopsesc, și m-a găsit mama cu pete ca în „101 dalmațieni”.

– Fă-mi un mini-top al celor mai elegante/cool prezențe din showbiz. Și invers, dacă nu ți-e teamă de reacții…

– Cele mai cool pot să le zic, cele mai puțin cool nu pot, pentru că nu vreau să stârnesc discuții. La bărbați, în top este Cătălin Botezatu, care este regele absolut. Pe locurile doi, trei, patru, ș.a.m.d se află Răzvan Ciobanu și Maurice Munteanu, în egală măsura. La doamne, pe locul întâi sunt eu (râde), pe locul doi Ilinca (Vandici – n.r.), iar Iulia Albu este pe poziția a III-a.

– Pare o extremă să-ți iei pantofi stiletto chiar și atunci când ieși să cumperi pâine?

– Fiecare trebuie să se îmbrace așa cum simte. Dacă, de exemplu, pleci de la întâlnire sau de la un eveniment, ești încălțată cu pantofi stiletto și trebuie să te oprești să cumperi pâine, ce faci? Te duci întâi acasă să te schimbi și apoi te duci să iei pâine? Nu cred! Dar, dacă pleci de acasă cu pantofi stiletto chitită să cumperi pâine, parcă mi se pare un pic cam mult. Dar pe de alta parte, ce este „mult”? Să se îmbrace fiecare cum se simte bine!

– Ești cel mai popular personaj din lumea mondenă, ești omul pe care îl îndrăgește toată lumea. Până și fostul soț ți-a rămas prieten. Cum faci? Trebuie să recunoști și tu că performanța de a fi atât de populară este greu de atins.

– Nu știu… Eu sunt foarte măgulită de aceste complimente. Uite, chiar și în trafic, când sunt în mașină și opresc la semafor, sunt persoane care mă salută, îmi fac cu mâna, mă întreabă ce fac, îmi spun „Bravo, ai stil!”, mă întreaba despre colegi. Sunt foarte fericită, pentru ca eu chiar așa sunt în realitate. Nu vreau să spună cineva „Uite, te-am văzut undeva și mi-a fost jenă să vin la tine să te întreb ceva”. Toți oamenii să vina la mine, cu încredere.

– Mi-am amintit că singurele replici tăioase au fost adresate Iuliei Albu, după ce ți-a criticat ținutele la Wowbiz. Acum vă mai criticați?

– Ne mai contrăm noi din când în când, dar face parte din chimia relației. Avem o relație superbă, suntem foarte bune prietene, dar așa funcționăm noi. Cred că foarte multe relații funcționează așa. Este o critică constructivă. Până și acasă, cu familia, ai ceva de zis contra, iar aici, chiar suntem o familie, familia Kanal D. Și dacă avem ceva să ne spunem, ne spunem direct. Și suntem foarte fericiți, credeți-mă! Pentru noi locul de muncă nu este ca un serviciu, este chiar acasă.

– Ai terminat Facultatea de Litere. Ce te-a îndemnat?

– Nu mi-a plăcut matematica. Am terminat Liceul „Sfântul Sava”, la profil uman. Până în clasa a X-a am fost la Mate-Fizica, dar am dat treapta a II-a, secția Uman. Neplăcându-mi matematica, am dat la Facultatea de Litere, la Universitate, la Engleză-Română. Sunt profesoară de Engleză și de Română, am profesat doar trei luni. Meseria de profesor nu a fost pentru mine!