Raliul Dakar, fara Butuza

Raliul Dakar, fara Butuza

Romanul a abandonat raidul in etapa a 8-a, din cauza defectarii ambreiajului.

Visul romanului Marcel Butuza de a incheia celebra cursa Dakar s-a destramat duminica, el fiind nevoit sa abandoneze din cauza unor probleme tehnice la motocicleta in etapa a 8-a, Atar - Tichit (Mauritania). Mai mult, Butuza s-a ales si cu o fractura la un deget de la mana stanga, dupa ce a cazut destul de rau la kilometrul 53.

"Vroiam doar sa ajung la final" Singurul pilot roman ramas in competitie este acum Emanuel Gyenes, cel care a reusit sa incheie pe locul 67 dupa ce a parcurs cu greu cei 626 de kilometri ai unei etape-maraton, cu un traseu dominat de dune si la capatul careia concurentii n-au avut dreptul la asistenta. Francezul Francois Vulliet a sosit pe pozitia 110, iar austriacul Martin Freinademetz pe 124.

Ambii concureaza sub licenta romaneasca. "In prima parte a cursei, din cauza oboselii, am cazut intr-o zona relativ usoara si mi-am fisurat un deget. Dupa aceasta accidentare, mi-a fost destul de greu. Sincer, vreau doar sa termin raliul, iar locul ocupat la final nu ma intereseaza. Nu vreau sa risc, ci doar sa ajung la final", a fost declaratia lui Butuza, dupa incident.

Ne puteți urmări și pe Google News

Din pacate, brasoveanul, care ocupa locul 93 in clasament dupa sapte etape, n-a mai putut continua concursul, el nereusind sa remedieze o defectiune aparuta la ambreiaj. Desi a sperat ca va fi ajutat de echipajul unui camion de interventie rapida, campionul national de motocros n-a putut inlocui ambreiajul, singura solutie care l-ar fi salvat.

Raliul Dakar a continuat ieri cu etapa a 9-a, pe traseul Tichit - Nema, lunga de 497 km, din care 494 proba speciala. In clasamentul general, la categoria moto conduce Marc Coma, urmat de Cyril Despres si David Casteu.