Raicu, noul viceprimar al Capitalei

Raicu, noul viceprimar al Capitalei

Consilierul PDL îl va înlocui, începând de astăzi, pe Răzvan Murgeanu, care şi-a dat demisia din primărie, după numirea sa ca secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei.

Mircea Raicu a fost ales astăzi de Consiliul general al Municipiului Bucureşti, după ce a candidat pentru postul de viceprimar general al Capitalei alături de Dan Meran. Democrat-liberalul a primit 39 de voturi "pentru", 11 "împotrivă", în timp ce Meran a fost votat de 11 consilieri.

  • Noul viceprimar a fost director general al societăţii de salubrizare REBU în perioada 2005-2008
  • Din iulie 2008 este consilier general al Capitalei
  • La alegerile parlamentare din noiembrie 2008, Raicu a candidat din partea PDL la Camera Deputaţilor, într-un colegiu din sectorul 4, pierzând însă în faţa candidatei PC Daniela Popa.

În Primăria Capitalei lucrează şi soţia noului viceprimar general al Capitalei, Ioana Raicu, aceasta fiind director general al Direcţiei Generale de Operaţiuni din PMB, informează Mediafax.

Celălalt post de viceprimar este ocupat de Robert Ionescu (PNG). Acesta se ocupă de coordonarea activităţii direcţiilor de învăţâmânt, cultură, incluzând administrarea tuturor teatrelor din Capitală, dezvoltare-turism, protecţia mediului, administrarea Grădinii zoologice şi Centrul de protecţie a plantelor.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pasajul Basarab, principala prioritate

Proaspătul viceprimar al Capitalei a precizat că speră într-o colaborare bună cu Sorin Oprescu, iar dacă Murgeanu nu a fost bun, dacă Răzvan Ionescu nu este bun şi dacă Mircea Raicu nu va fi bun, "înseamnă că de fapt primarul general are o problemă".

"Dacă Răzvan Murgeanu nu a fost bun, dacă Răzvan Ionescu nu este bun şi dacă Mircea Raicu nu va fi bun înseamnă că de fapt primarul general are o problemă", a declarat acesta, citat de Mediafax.

Referitor la priorităţile sale, Mircea Raicu a spus că "prioritatea zero" la instalarea sa în funcţia de viceprimar general al Capitalei o reprezintă reluarea proiectelor de investiţii începute de municipalitate.

Viceprimarul Capitalei a precizat că lucrările la Pasajul Basarab reprezintă principala prioritatea, explicând că acest obiectiv de investiţii trebuie finalizat. "Pasajul Basarab trebuie finalizat, banii care nu s-au cheltuit anul trecut trebuie recuperaţi, pentru că se întorc împotriva noastră prin timpul pierdut în trafic", a spus Mircea Raicu.

CITIŢI ŞI:

Raicu sau Murg îi vor număra cuiele primarului Oprescu