Radu Mazăre a avut, miercuri, prima vizită din partea familiei de când este încarcerat. Mama sa, Gabriela -Victoria Mazăre, a petrecut cu acesta aproximativ o oră în incinta penitenciarului.

„Sunt o mamă care are un copil într-o situație dificilă. Vă rog să vă puneți în locul meu, să vedeți ce v-ați răspunde. Este bine, are moralul bun. Este înconjurat de familie și de dragostea mea.”, a declarat mama lui Radu Mazăre.

Radu Mazăre a fost adus, ieri, la instanța supremă, unde un complet prezidat de judecătorul Ionuț Matei a confirmat mandatul de arestare emis în lipsă pe numele fostului edil în dosarul Retrocedării plajelor din Constanța, cel în care a fost condamnat la 9 ani de închisoare. Mazăre mai are o condamnare nedefinitivă de 9 ani și 10 luni de închisoare în dosarul Polaris.

Mazăre a adresat presei un comunicat, scris din detenție, prin intermediul avocatei Lizeta Haralambie:

„Toate considerentele de condamnare a mea sunt clar împotriva jurisprudenței și deciziilor CEDO de până acum, dar, sigur, până voi ajunge să fiu judecat acolo voi face pușcărie. Ca și în cazul primarului Mircea Gutău! Eu consider că nu asta este justiție. E doar o bătaie de joc! După ce am făcut pușcarie în Madagascar, acolo unde apelul deținuților se făcea într-o curte cu pământ și mizerie pe jos, unde 1.400 de oameni stăteam în genunchi și cu mâinile la ceafă, fără paturi și toalete, crede oare cineva că nu o să supraviețuiesc în pușcăriile din România? Mă voi descurca onorabil și demn!”, se arată în comunicatul dat de Mazăre.

Fostul edil al Constanței a fost adus, luni seara, în ţară cu un avion şi a fost închis în Penitenciarul Rahova, unde va sta în carantină 21 de zile, după care va fi transferat la un penitenciar apropiat de localitatea de domiciliu.   

Te-ar putea interesa și: