Evenimentul Zilei > International > Doar o întâlnirea tête-à-tête între Putin şi Trump ar putea rezolva CRIZA dintre Moscova și Washington
Doar o întâlnirea tête-à-tête între Putin şi Trump ar putea rezolva CRIZA dintre Moscova și Washington

Doar o întâlnirea tête-à-tête între Putin şi Trump ar putea rezolva CRIZA dintre Moscova și Washington

Summit-ul Putin-Trump este cel mai aşteptat eveniment, atât de Rusia cât şi SUA, pentru că relațiile dintre cele două țări au atins un punct fără precedent pe care nici rușii și nici americanii nu-l neagă.

Actualul președinte al Consiliului Afacerilor Interne din Rusia, Igor Ivanov, a scris un articol pentru Rossiyskaya Gazeta unde afirmă că:  "A fost mult mai ușor să creezi o criză în relațiile bilaterale decât să găsești o cale de ieșire din ea".  "Întotdeauna vor exista suporteri ai așa-numitei linii dure între țările noastre, care să respingă compromisul. Cu toate acestea, toți puteau vedea că, în pofida tuturor sancțiunilor, Washingtonul nu a reușit să-și impună linia la Moscova, pe de altă parte, nici încercările Rusiei să-și impună voința față de SUA nu au avut succes", informează Agenţia Tass.

Potrivit fostului ministru rus, doar o întâlnire personală dintre Vladimir Putin și Donald Trump ar putea sparge cercul vicios actual în relațiile ruso-americane și le va aduce la nivelul corespunzător statutului celor două țări. El a avertizat că oprirea summit-ului ar fi o greșeală gravă.  "Cel mai important lucru este să ne asigurăm că cei doi președinți au ocazia de a face  un  schimb de opinii directe cu privire la neînţelegirele actuale dintre cele două state".

"Trebuie să fim pregătiți pentru eforturi speciale și persistente, care nu vor da rezultate pozitive imediate", a subliniat el. "Această stare de confruntare continuă de la distanţă  va afecta  SUA și Rusia, de aceea nu ar fi nicio scuză pentru a nu lua nici un fel de măsuri pentru a remedia situația", a adăugat Ivanov extrem de încrezăzor că întâlnirea  tête-à-tête între cei doi mari lideri ai lumii va avea loc şi va rezolva problemele existente între cele două state puternice.