Încrederea publică în președintele Rusiei a ajuns la cel mai scăzut nivel din 2006, potrivit unui nou sondaj de stat, o altă nereușită pentru președintele Rusiei, în timp ce în țară începe să se discute opțiunile de conducere după ce se termină și acest ultim mandat.
Rezultatele nu reprezintă o problemă imediată pentru Vladimir Putin, care a marcat o victorie electorală și un nou mandat de șase ani în martie anul trecut, dar ar putea încuraja viitorii succesori să înceapă ceea ce este probabil un joc agresiv pentru poziția de președinte al Federației Ruse. Într-un studiu sociologic recent, participanții pro- și anti-Putin au discutat, în principal, două scenarii postelectorale: 1) președintele rămâne la postul său după următoarele alegeri sau 2) renunță și numește un succesor. Rezultatele focus-grupurilor au arătat că rușii nu au încredere că Țarul de la Kremlin va lăsa din mână puterea. 
Încrederea rușilor în Putin a scăzut la 31,7%, potrivit datelor publicate de statul VTsIOM publicat vineri. Nivelul cel mai scăzut, de 33,4% a fost înregistrat în ianuarie 2019. În ciuda scăderii încrederii în președinte, ratingul general al președinței ruse a rămas constant la 65,8%.
Ministrul Apărării Serghei Shoigu și Ministrul de Externe Serghei Lavrov continuă să fie al doilea și al treilea politician ca încredere din Rusia, cu un scor de încredere de 14,8% și, respectiv, 13%.
Rata de încredere a lui Putin a crescut în iulie 2015, după anexarea Rusiei la Crimeea (71%) și a început să scadă în mai 2018 (47,4%), pe fondul unei economii rămase în urmă și a unei legi controversate privind reforma sistemului de pensii, potrivit unui sondaj publicat pe www.wciom.ru

Te-ar putea interesa și: