Evenimentul ZileiInternationalPutin îl umilește pe Trump. „Dacă vrei, îți vând sisteme hipersonice”

Putin îl umilește pe Trump. „Dacă vrei, îți vând sisteme hipersonice”

Putin îl umilește pe Trump. „Dacă vrei, îți vând sisteme hipersonice”
Dat fiind faptul că au lansat programul „Prompt Global Strike”, încă din 2001, se credea că SUA vor avea un avans confortabil în domeniul armelor hipersonice.

Aceasta mai ales că americanii au efectuat numeroase teste ale unor diferite arme super-rapide în cursul ultimilor ani, cu rezultate mai mult sau mai puțin convingătoare.

Surprinzător sau nu, în final s-a dovedit că Rusia și China au luat avans în acest domeniu, în ciuda bugetului „fără număr” al Pentagonului și a ambițiilor politico-militare de peste ocean.

Astfel, în decembrie anul trecut, armata americană a primit un anunț amar de la Moscova: adică anunțul intrării în serviciu a noului sistem hipersonic rusesc „Avangard” și continuării dezvoltării rachetei hipersonice Kinjal, care poate fi lansată de un avion de luptă MiG-31K.

Statele Unite lucrează din greu pentru a reduce decalajul, situație care nu a scăpat ironiilor liderului de la Kremlin, Vladimir Putin:

„Bun, i-am spus lui Donald: dacă vrei, îți vând sisteme hipersonice. Astfel că putem reechilibra situația. Cu toate acestea, americanii au spus că vor produce și ei curând rachete hipersonice. Poate că le vor produce, așa cum spun ei, curând. Dar, la ce bun să mai cheltuie bani când noi deja am făcut-o?”

În ianuarie, Donald Trump a indicat că SUA sunt pe cale să producă „numeroase rachete hipersonice”.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE


Accesează: