Cotidianul rus Kommersant prezintă, în amănunt, vizita surpriză a fostului lider de la Kremlin într-un supermarket. Însoţit de reprezentanţii magazinului, Putin s-a plimbat printre rafturi şi a dat ordine. Iată dialogul dintre Putin şi reprezentantul lanţului de magazine:

Vladimir Putin: De ce costă aceşti cârnaţi 240 de ruble (7,5 dolari)? Este normal aşa ceva?

Iuri Kobaladze, director supermarket: Dar sunt cârnaţi de calitate superioară! Priviţi, aceştia de aici costă doar 49 de ruble.

Vladimir Putin: E prea scump!

Iuri Kobaladze, director supermarket: Nu…

Vladimir Putin: Pot să vă arăt marja de profit pe care o aveţi. Uite, pentru acest tip de carnaţi, marja este de 52%!

Apoi, Putin s-a oprit şi la raionul de carne şi s-a pus din nou pe criticat preţurile prea mari, de data asta, la carnea de porc: "Este dublu faţă de preţul normal. Vi se pare normal asta? E prea scump!", a averizat Putin. În final, Putin a ieşit învingător în lupta cu preţurile. Directorul supermarketului, care deţine un lanţ de magazine în Moscova, i-a promis că de mâine va afişa preţuri mai mici.

Cu puţin timp înainte de escapada din supermarket, Putin ceruse, în şedinţă de guvern, stabilirea unui echilibru just între preţurile la producatori, distribuitori si consumatori, în numele "echităţii sociale".  

Nu este primul episod de acest fel care îl are în prim-plan pe Putin. Recent, premierul rus a vizitat un orăşel din regiunea Sankt-Petersburg, unde muncitorii unei fabrici de ciment nu-şi primiseră salariile de foarte mult timp. În faţa camerelor de luat vederi, Putin s-a răstit la oligarhul rus Oleg Deripaska, proprietarul fabricii. N-a stat prea mult pe gânduri şi i-a aruncat stiloul pentru a semna un contract de reluare a producţiei, mai scrie AFP.