Putem slăbi mâncând fructe. Când și cum trebuie să le consumăm și care sunt vedetele verii

Putem slăbi mâncând fructe. Când și cum trebuie să le consumăm și care sunt vedetele verii Cireșe. Sursa foto: EVZ

Fructele sunt bune în diete, dar de cele mai multe ori acestea trebuie să înlocuiască o masă sau să fie consumate dimineața. Dacă le mâncăm la desert rezultatul va fi invers. Conțin destul de multe calorii și ne putem îngrășa.

Fructele sunt sănătoase, dar asta nu înseamnă că nu îngrașă. Dacă le mâncați seara după o masă copioasă, atunci nu veți avea efectele dorite. Nutriționiștii spun însă că putem slăbi mâncând fructe dacă respectăm anumite reguli. În acest moment al anului vedetele sunt cu siguranță cireșele.

Cireșele au și multe beneficii pentru sănătate. Conțin antioxidanți care încetinesc îmbătrânirea și pot reduce riscul unor boli cronice cum sunt cele cardiace sau diabetul. De asemenea, cireșele conțin metatonină naturală, un homon care vă ajută să aveți un somn odihnitor. Ceaiul de cireșe este benefic pentru a scăpa de insomnii, scrie Antena 3.

„Cireșele îngrașă, deci fie mâncați cu măsură, fie înlocuiți o masă cu un kg de cireșe. Pe un podium al fructelor care îngrașă, cireșele sunt primele. La toamnă, vor fi strugurii care bat orice “, a scris dr. Mihaela Bilic, medic nutriționist, pe pagina sa de Instagram.

Ne puteți urmări și pe Google News

Câte calorii au fructele de vară

Căpşunele, de exemplu, au cam 35 de calorii la 100 de grame, cireşele pot ajunge la 40 de calorii la 100 de grame, piersicile şi nectarinele au şi ele în jur de 50 de calorii la 100 de grame. Aceste fructe sunt recomandate cel mai des în diete. Puteţi mânca şi mere, deoarece au cam 55-60 de calorii la 100 de grame. Pepenele are cam 60 de calorii per felie. Dacă mâncați una singură este bine. Dacă mâncați mai multe este ca și cum ați consumat o friptură.

Când să mâncăm fructe

Pentru a avea parte de toate beneficiile fructelor este foarte important când să le mâncăm. Ele se digeră rapid și ajung din stomac direct în duoden. De aceea se recomandă ca fructele să se mănânce pe stomacul gol şi nu ca desert după o masă copioasă. Dacă nu le mâncaţi dimineaţa, consumaţi-le ca gustare la o distanţă de 2-3 ore faţă de mesele principale. Dacă le mâncaţi ca desert, vor fi reţinute în organism până se face digestia tuturor alimentelor. Fructele fermentează şi pot da aciditate sau gaze, care sunt neplăcute.