Evenimentul Zilei > Politica > Crin Antonescu s-a întâlnit cu liderii PNL. Pocora: Toate acțiunile lui Ponta arată încercările disperate de a se opune continuării parteneriatului cu PNL
Crin Antonescu s-a întâlnit cu liderii PNL. Pocora: Toate acțiunile lui Ponta arată încercările disperate de a se opune continuării parteneriatului cu PNL

Crin Antonescu s-a întâlnit cu liderii PNL. Pocora: Toate acțiunile lui Ponta arată încercările disperate de a se opune continuării parteneriatului cu PNL

Liderul PNL, Crin Antonescu s-a întâlnit azi, cu liderii partidului pentru a discuta despre viitorul USL, în contextul în care i-a dat un ultimatum, pentru luni, lui Victor Ponta în privința remanierii guvernamentale.

În urma ședinței de azi, care a durat aproximativ două ore, liberalii au decis că vor aștepta un răspuns al premierului Ponta în ceea ce privește remanierea guvernamentală, mai exact, varianta numirii lui Klaus Iohannis in funcția de vicepremier și ministru de Interne.
Dacă social-democrații nu le vor respecta doleanțele, după ce Antonescu se va întoarce din Austria, unde va fi plecat luni și marți, va convoca o ședință a conducerii PNL, marți seara, pentru a decide, oficial, ieșirae de la guvernare a liberalilor.
Purtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Ancuța Pocora, a declarat, într-un comunicat de presă, că declarațiile privind candidatura lui Crin Antonescu la Președinție din opoziție indică faptul că Victor Ponta și PSD par să fi decis că merg mai departe în afara formulei USL, iar acum încearcă să arunce vina pe liberali.
”Declarațiile lui Victor Ponta arată cum înțelege președintele PSD, copreședinte al USL, să răspundă efortului PNL de a rezolva această criză creată oricum artificial. PNL a propus soluții rapide, PSD vorbește de prelungirea blocajului încă 45 de zile. PNL și-a desemnat imediat miniștrii pe locurile vacante, PSD amână de 2 săptămâni numirea lor. PNL îl aduce pe Klaus Iohannis în Guvern, PSD vine cu Daniel Constantin. PNL a propus CAS scăzut și scutirea de impozit la profitul reinvestit, PSD cere legea amnistiei și grațierii", se arată într-un comunicat de presă transmis de liberali.
Cristina Pocora a mai afirmat că acțiunile premierului și ale PSD arată că aceștia se opun continuării parteneriatului cu PNL și cu oamenii susținuți în Guvern.

"Toate acțiunile lui Victor Ponta și ale PSD din ultimele săptămâni arată încercările disperate de a se opune prin orice mijloace continuării parteneriatului cu PNL și cu oamenii sustinuți de noi în Guvern, în frunte cu Klaus Iohannis. În fața încercărilor repetate și a eforturilor PNL de a continua respectarea mandatului USL și a proiectelor cerute de români, Victor Ponta încearcă, iată, să plaseze cu de la sine putere PNL și pe Crin Antonescu în opoziție. Cetățenii au votat ca PSD și PNL să fie împreună la guvernare, iar Victor Ponta trimite PNL în opoziție și încearcă să îi indice drept vinovați tot pe liberali. De ce îi este frică domnului Ponta să ne aibă în continuare la guvernare? De ce îi este frică să îl aibă pe Klaus Iohannis drept vicepremier?", susține Pocora.
Purtătorul de cuvânt al PNL îl mai acuză pe premier de decizii arbitrare.

"Așa cum și-ar dori să aranjeze în Guvern miniștrii PNL după bunul său plac, punându-l pe Klaus Iohannis la Finanțe deși acesta este pregătit pentru Interne, la fel de arbitrar Victor Ponta ar vrea să reașeze configurația politică și realocă, după propriul interes, votul românilor”, a declarat purtătorul de cuvânt al PNL.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: