Evenimentul Zilei > Actualitate > IPP cere explicaţii PSD pentru absenţa de la dezbaterea Legii ANI
IPP cere explicaţii PSD pentru absenţa de la dezbaterea Legii ANI

IPP cere explicaţii PSD pentru absenţa de la dezbaterea Legii ANI

Institutul pentru Politici Publice (IPP) critică decizia PSD de a nu participa la dezbaterea din plenul Camerei Deputaţilor a Legii ANI, cerându-le lui Victor Ponta şi lui Viorel Hrebenciuc să explice motivele acestui gest.

IPP apreciază, potrivit unui comunicat remis luni agenţiei MEDIAFAX, că "decizia PSD de a nu îşi exprima votul pe varianta dezbătută de Comisia juridică, de disciplină şi imunităţi este un act lipsit de responsabilitate politică, întrucât toţi parlamentarii şi partidele din care aceştia provin se fac prin aceste atitudini responsabili pentru sancţiunile şi criticile de la nivel european primite de către România odată cu publicarea celui mai recent raport al Comisiei Europene privind justiţia".
Institutul le aminteşte tuturor deputaţilor PSD că, potrivit Regulamentului de funcţionare şi organizare al Camerei Deputaţilor, nu există posibilitatea de a semna lista de prezenţă dar de a nu participa la vot.
PSD boicotează Legea ANI
Conducerea PSD le-a transmis, astăzi, deputaţilor partidului să nu participe la şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor.
"Am discutat cu colegii. Guvernul nu a venit cu o formă nouă a legii. (…) Puterea are majoritate, nu avea niciun fel de opoziție pentru a avea pe cine da vina", a explicat decizia social-democraților președintele PDL Victor Ponta.
Deputaţii au fost informaţi, prin intermediul viceliderului Aura Vasile, că Biroul Permanent Naţional a decis să nu se prezinte la şedinţa de plen a Camerei.
Înaintea şedinţei de plen, care urmează să aibă loc la ora 14.00, deputaţii social-democraţi ar fi trebuit să aibă şedinţă de grup, însă aceasta s-a amânat cu aproape o oră, din cauza prelungirii şedinţei BPN de la sediul central al partidului.
Deputaţii PSD urmează să se reunească la grupul de la Cameră după ora 14.00, pentru a afla şi explicaţiile deciziei luate de BPN, informează Mediafax. Primul punct pe ordinea de zi a şedinţei de plen de luni este Legea ANI.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: