„De ce nu este România pregătită pentru votul electronic? În primul rând, pentru că ţări precum Germania, Olanda sau Irlanda, au renunţat la acest sistem după ce s-au confruntat cu suspiciuni privind rezultatele. Deci nici statele cu o lungă tradiţie democratică nu au găsit o formulă sigură pentru acest sistem. În al doilea rând, cele mai multe tipuri de vot electronic presupun deplasarea la secţia de votare, deci nu ar rezolva problema din diaspora. În prezent, Estonia este singura ţară din lume care foloseşte, la nivel naţional, sistemul de vot electronic online. Oare de ce nu e folosit şi de alte state?”, a scris Mihai Fifor.

Votul prin corespondenţă şi suplimentarea secţiilor ar fi soluţiile pragmatice, în viziunea social-democratului, care se aşteaptă din partea preşedintelui Klaus Iohannis să întreprindă acțiuni concrete pentru că „românii s-au cam săturat de vorbărie şi de arătatul cu degetul spre alţii”. 

„Cred că votul prin corespondenţă, votarea prelungită şi suplimentarea secţiilor de votare sunt soluţiile pragmatice pentru diaspora. Aşteptam încă să vedem dacă domnul președinte Iohannis, ca şef al diplomaţiei, îi va pune pe ambasadori la treabă, ca să găsească locuri pentru înfiinţarea de noi secţii. Să facă şi preşedintele ceva concret… Altfel, românii s-au cam săturat de vorbărie şi de arătatul cu degetul spre alţii…”, a concluzionat purtătorul de cuvânt al PSD.