Evenimentul Zilei > Politica > PSD, amenințare la adresa PNL și USR PLUS: „Regulamentul permite”
PSD, amenințare la adresa PNL și USR PLUS: „Regulamentul permite”

PSD, amenințare la adresa PNL și USR PLUS: „Regulamentul permite”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, nu exclude posibilitatea ca parlamentarii PSD să lipsească de la ședința convocată pe 21 decembrie, iar noul Parlament să nu se poată constitui.

Marcel Ciolacu a declarat că atât Ludovic Orban cât și Dan Barna își doresc funcția de președinte al Camerei Deputaților pentru a se menține la conducerea PNL și, respectiv, USR. Potrivit spuselor sale, cel care va pierde această funcție, nu va mai rămâne la conducerea partidului său.

„Orban și Barna doresc președinția Camerei pentru că cine nu o obține va pierde șefia partidului său. De aceea este această bătaie. Noi am anunțat că vom candida la presedintia Camerei si a Senatului. Este și dreptul lor să candideze, chiar dacă au pierdut alegerile”, a declarat Marcel Ciolacu.

Potrivit unor informaţii scăpate din timpul negocirilor dintre PNL, USR PLUS și UDMR, aceste formațiuni și-ar fi împărțit deja conducerea comisiilor parlamentare și funcțiile din birourile permanente. Împărțirea s-a făcut fără să se țină cont de numărul mandatelor deţinute de fiecare partid, așa cum se întâmpla până acum. Liderul PSD a precizat că ceea ce nu i s-a părut corect, a fost împărțirea funcțiilor din Parlament, între cele trei formațiuni, PNL, USR PLUS și UDMR, fără să convoace și celelalte formațiuni la aceste discuții.

„Ei s-au strâns și au împărțit toate funcțiile din parlament. Există regulamente care nu permit acest lucru, Am anunțat că vom ataca cu tot ce avem, constitutional și legal astfel ca acest troc să nu se întâmple.

În acest context, Marcel Ciolacu a mai precizat că parlamentarii PSD s-ar putea să nu se prezinte la ședința de constituire a viitorului parlament, astfel încât să nu se ajungă la constituirea viitorului parlament. Președintele Klaus Iohannis a anunțat că a convocat viitorul parlament, pentru ședința de constituire, în data de 21 decembrie.

„Legiuitorii s-au gândit că unii care au pierdut pot face astfel încât cei care au câștigat să nu prindă nici o funcție. Există posibilitatea să nu se constituite parlamentul, dacă nu se strâng două treimi. Există această portiță în regulament și se poate întâmpla ca parlamentarii PSD să aibă probleme în ziua respectivă și să nu vină la parlament”, a precizat Marcel Ciolacu.