Prunea, trimis forţat în concediu

Prunea, trimis forţat în concediu

Deşi implicat în scandalul de corupţie instrumentat de DNA Piteşti, Florin Prunea, directorul de relaţii internaţionale din cadrul Federaţiei Române de Fotbal, rămâne în funcţie până la o eventuală trimitere a sa în judecată, a hotărât, ieri, Comitetul Executiv.

Chiar dacă este învinuit oficial pentru trafic de influenţă, Prunea nu poate fi destituit întrucât nu este acuzat şi de luare de mită (în stenogramele procurorilor apare suma de 12.000 de dolari).

Dumitru Costin, preşedintele Blocului Naţional Sindical şi membru în Comitetul Executiv al FRF, a explicat motivele pentru care fostul portar va rămâne şi în continuare angajat al FRF: „Documentul în care apare mita pentru Prunea nu este unul oficial. Este doar o înştiinţare, dintr-un rechizitoriu DNA, pe care Prunea a primit-o la adresa de serviciu (n.r. - biroul de la FRF). El va fi demis doar dacă va fi fi trimis în judecată. Altfel, dacă îl dăm afară acum, ne poate da în judecată şi se umple de bani”.

Costin, „câine” de pază

Ne puteți urmări și pe Google News

Prunea are concediu de pe 29 mai şi până pe 30 iunie, iar atribuţiile sale sunt îndeplinite de Ionuţ Lupescu, directorul FRF. Prunea a fost silit de DNA să nu îşi exercite profesia din cadrul FRF, iar oficialii au găsit o portiţă prin care Prunea să rămână în federaţie şi, totodată, să nu lucreze: concediul de odihnă.

„La finalul concediului, Prunea ar urma să revină la locul de muncă. Nu-l putem da afară”, a întărit Dumitru Costin, bun prieten cu Florin Prunea încă din perioada în care cei doi reprezentau sindicatul AFAN.

"Actul care îl învinuieşte pe Florin Prunea nu este unul oficial. Deci, Prunea nu poate fi destituit. E în concediu. Atribuţiile sale au fost preluate de Ionuţ Lupescu." Dumitru Costin, preşedinte al Blocului Naţional Sindical şi membru în Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal