Evenimentul Zilei > Actualitate > Provocări marca Putin în Marea Neagră. Flota rusă simulează bătălii navale
Provocări marca Putin în Marea Neagră. Flota rusă simulează bătălii navale

Provocări marca Putin în Marea Neagră. Flota rusă simulează bătălii navale

Tensiunile dintre SUA și Rusia se simt din ce în ce mai tare în Marea Neagră.

Provocări marca Putin în Marea Neagră! Ca răspuns la exercițiul NATO „Sea Shield 2021”, Rusia nu numai că și-a desfășurat toate submarinele din Flota Mării Negre, dar a simulat și o bătălie navală. Mai mult, comandanții ruși anunță noi exerciții la care urmează să ia parte aviația navală și apărare antiaeriană.

La exercițiile recent încheiate au luat parte fregatele Amiral Makarov și Amiral Essen, a informat marți biroul de presă al Flotei.

Provocări marca Putin în Marea Neagră!

„În scenariul exercițiilor, sistemele de recunoaștere ale apărării de coastă ale Flotei Mării Negre au detectat un vehicul aerian fără pilot. Acest vehicul neidentificat a efectuat un zbor peste facilitățile Flotei. Urmărirea dronei a ajutat la înregistrarea aterizării sale pe un heliport al navei inamice”, spune comunicatul.


Jocul periculos al Berlinului cu ISIS. Teroriștii trăiesc liniștiți în Germania


Comandamentul Flotei Mării Negre a dat fregatelor ordin să se deplaseze urgent în zona desemnată pentru a preveni alte zboruri similare. Echipajele fregatelor Amiralul Makarov și Amiralul Essen au ajuns la fața locului au detectat un grup de nave de suprafață ale inamicului simulat. La apropierea lor, fregatele „au fost atacate”, se arată în declarație.

„Echipele de luptă ale fregatelor s-au angajat într-o bătălie maritimă și au respins un atac cu rachete cu ajutorul sisteme de apărare aeriană, organizând și contramăsuri electronice active și pasive. Mai departe, echipele compartimentelor de luptă cu rachete și artilerie de pe ambele fregate au pus în aplicare măsurile standar pentru eliminarea navelor inamicului simulat cu ajutorul rachetelor și artileriei „, notează comunicatul.

Noile arme rusești transformă Flota Mării Negre într-o amenințare reală

Antrenamentul de luptă al fregatelor continuă, iar următoarea etapă va implica exerciții comune ale echipajelor și piloților forțelor de aviație navală și de apărare aeriană ale Flotei Mării Negre.


Corupție în guvernul prea-cinstitei Merkel? Marea afacere a măștilor


Fregatele Amiral Makarov și Amiral Essen fac parte dintr-o nouă serie de nave ale Proiectului 11356R. Aceste fregate sunt special concepute pentru a distruge navele de suprafață, submarinele și instalațiile terestre ale inamicului, dar pot efectua pa și misiune de patrulare sau apărare a rutelor maritime.

Astfel de fregate sunt înarmate cu opt lansatoare de rachete de croazieră Kalibr-NK capabile să lovească ținte de suprafață, de coastă și subacvatice la o distanță de până la 2.600 km.
Aceste nave de război sunt înarmate , de asemenea, cu sisteme de rachete și artilerie de apărare aeriană Shtil-1, Palash și AK-630M, tunuri de artilerie versatile A-190 de 100 mm, tuburi de torpile și lansatoare de rachete RBU-6000. Fregatele au, de asemenea, o bandă de decolare și aterizare și un hangar pentru un elicopter de război anti-submarin (Ka-27 sau Ka-31), notează Tass

Cum ne mai minte televiziunea? Scandal de pomină la postul public

.