Evenimentul Zilei > Actualitate > Proteste la vot, la ambasadele din Paris, Londra, München. Românii din Europa, umiliți de proasta organizare a alegerilor
Proteste la vot, la ambasadele din Paris, Londra, München. Românii din Europa, umiliți de proasta organizare a alegerilor

Proteste la vot, la ambasadele din Paris, Londra, München. Românii din Europa, umiliți de proasta organizare a alegerilor

La secțiile de votare organizate la Londra, Paris, München, românii au refuzat să plece acasă, după închiderea urnelor, la ora 21, când autoritățile n-au acceptat cererile lor de a prelungi programul de vot

Câteva zeci de alegători au intrat cu forța în Ambasada de la Paris, după ce s-au închis urnele, aseară, la ora 21.00. Imaginile transmise de posturile de televiziune din Franța, dar și din Marea Britanie și Germania, au arătat cum românii scandau lozinci împotriva premierului Victor Ponta și a Ministerului de Externe, cerând demisia ministrului de resort, Titus Corlățean și a ministrului delegat pentru românii din străinătate, Bogdan Stanoevici.

Purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral Central, Marian Muhuleț, a declarat, aseară, că a fost solicitată intervenția poliției la Ambasada României de la Paris, unde sute de persoane nu au reușit să-și mai exercite dreptul de vot, deși au așteptat la coadă ore întregi.

Manifestație de solidaritate la București

Sute de persoane au protestat și în fața sediului MAE din București, și și-au manifestat solidaritatea cu diaspora și nemulțumirea față de proasta organizare a primului scrutin al alegerilor prezidențiale în afara țării.

Protestatarii au cerut prelungirea votului până când toți cetățenii români care încă așteaptă la coadă ajung să voteze. Oamenii scandau lozinci ca „Vor să conteze, lăsați-i să voteze!” sau „Demisia!”, cerând înlocuirea ministrului Titus Corlăţean din funcţie.

Nici la Londra, mii de oameni care au așteptat la cozi ore întregi, nu au reușit să voteze. La secția de votare din capitala Marii Britanii existau doar trei cabine de vot, povestea un român prezent la fața locului. „A venit și ambasadorul să ne spună că a solicitat prelungirea programului și nu s-a aprobat. Este o bătaie de joc! Mii de oameni au stat ore întregi la coadă și au plecat, când au văzut ce se întâmplă.

Poliția metropolitană londoneză a venit să le explice românilor că nu au ce să facă, a fost vorba despre dezorganizarea de la ambasadă”, a povestit unul din românii care trăiesc acolo. Cozi imense au apărut în pozele din Munchen, Stuttgart, Bologna, Torino, Viena, Luxemburg, Bruxelles.

Şi în Chişinău s-au format cozi uriașe. Sute de oameni au aşteptat în faţa Ambasadei României, dar şi la Institutul Cultural Român. Mulţi votanţi au plecat spre una dintre secţiile aflate în afara Chişinăului, iar aglomeraţie a fost şi la Bălţi.

 

REZULTATE TURUL 1 ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014 și EXIT POLL turul 1 alegeri prezidențiale 2014

Află ușor și rapid, pe evz.ro, rezultatele sondajelor EXIT POLL realizate la ieșirea de la urne în primul tur al alegerilor prezidențiale 2014. EVZ.Ro prezintă în timp real REZULTATE EXIT POLL ALEGERI 2014, dar și REZULTATE VOT TURUL 1 ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014

REZULTATE ALEGERI PREZIDENȚIALE: De asemenea, pe evz.ro poți afla cel mai simplu si rapid rezultatele votului din turul 1 de scrutin al acestor alegeri prezidențiale. Află pe evz.ro cum s-a votat în fiecare județ.

Rămâi pe evz.ro în 1 și 2 noiembrie pentru a afla și cele mai importante știri ale acestor zile, declarațiile candidaților, incidentele electorale și rezultate alegeri prezidentiale 2014.

EVZ îţi prezintă cele mai importante ştiri şi analize despre alegerile prezidenţiale din 2014. De asemenea, pe evz.ro vei putea afla în timp real  rezultatele sondajelor exit-poll de la alegerile prezidentiale 2014. Cel mai bun portal de stiri va transmite in timp real rezultate turului 1 al alegerilor prezidentiale 2014 si rezultatele finale ale alegerilor prezidentiale 2014.

EVZ.RO vă prezintă cele mai importante știri despre ALEGERILE PREZIDENȚIALE 2014.

CITIȚI pe EVZ.RO sondaje, prezența la urne, rezultatele exit-poll-urilor și rezultatele la ALEGERILE PREZIDENȚIALE 2014 în timp real.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: