"Votaţi Radu Mazăre!" Protestatarii, în viscol la Piaţa Universităţii, primarul Constanţei – la schi, în Austria

"Votaţi Radu Mazăre!" Protestatarii, în viscol la Piaţa Universităţii, primarul Constanţei – la schi, în Austria

Vicepreşedinte al PSD, primarul Constanţei a făcut act de prezenţă la mitingul împotriva „Dictatorului” după care şi-a luat gaşca de prieteni şi iubite, şi-a decolat spre o staţiune din Alpi. Spectacolul său, cu uniforme militare şi berete roşii, a durat fix două ore, după care a lăsat protestele în seama poporului chinuit de regimul Băsescu.

Radu Mazăre a fost prin noiembrie în Madagascar, un paradis al surferilor pentru că acolo întâlnesc nişte curenţi marini care produc valuri uriaşe, apoi a fost în jungla sud-americană, iar după Sărbători şi-a anunţat sosirea printr-un reportaj în club făcut de Acasă TV.

Două ore la miting şi apoi fuga-n avion, la schi

Apoi a adunat o trupă de manechine, l-a plantat lângă ele pe fiul său, Răducu, şi i-a luat pe toţi la miting, la Bucureşti, să dărâme dictatura lui Băsescu. Beretele roşii care au făcut circ la televizor, transformând mitingul în carnavalul de la Rio, nu s-au mai întors la Constanţa, ci au luat direct avionul spre o staţiune de schi din Austria. Radu Mazăre, fiul, iubitele lor şi încă o gaşcă de prieteni se află de şase zile în Alpi, în timp ce zeci de protestatari continuă să stea în viscol, în Piaţa Universităţii, şi să lupte pe baricade pentru demolarea Guvernului Boc şi aducerea la Putere exact a primarului Constanţei. În acest moment, Mazăre schiază în Austria după ce şi-a încheiat misiunea la miting: a venit două ore în Bucureşti, a deplâns starea deplorabilă în care se află poporul român, care moare de foame, după care a luat avionul şi a plecat în vacanţă. A treia vacanţă în mai puţin de două luni. Dobrogea în cod portocaliu, primarul e la staţiune

Ne puteți urmări și pe Google News

Dobrogea este izolată din cauza viscolului, dar Radu Mazăre şi-a delegat competenţele către viceprimarul Gabi Stan, aşa cum se întâmplă de fiecare dată. Mazăre conduce Constanţa prin delegări ale atribuţiilor dar rămâne în fruntea administraţiei locale ca un afiş lucios, care atrage privirile publicului. „Nu vă pot da alte detalii decât faptul că domnul primar nu se află în ţară”, a fost singura declaraţie făcută de purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanţa. Nu am putut afla dacă primarul a făcut cerere de concediu, dacă este plecat în interes de serviciu, cu diurnă, dacă se află în concediu medical sau şi-a luat zile libere fără plată.

Contactat telefonic, Radu Mazăre n-a vrut să răspundă. Fiul lui Mazăre, şi el la schi, deşi a început şcoala

În acelaşi timp, fiul primarului se află în vacanţă deşi şcoala a început. „Reveniţi mâine dimineaţă, nu mai este nimeni din conducere, probabil dirigintele său a fost informat de motivul absenţei”, a răspuns secretara Liceului de Informatică din Constanţa. Întrebarea era cum se motivează regulamentar aceste absenţe: prin scutire medicală, rămân nemotivate în catalog? Radu Mazăre Junior, sau Răducu – cum îi spun apropiaţii pentru a nu-l confunda cu tatăl său, a participat şi el la protestele din Bucureşti, îmbrăcat în uniformă militară şi cu beretă roşie pe cap. Răducu Mazăre a făcut o escală la miting pentru că oricum plecarea spre Austria, cu avionul, era programată să aibă loc din Bucureşti.